In het kort

Wat ziet u?

Op de kaart ziet u de gemiddelde afstand van een woning tot de dichtstbijzijnde huisartsenpraktijk. De gemiddelden zijn per buurt uitgerekend. Hoe donkerder de kleur, hoe dichterbij de huisartsenpraktijk is. Woont u in een buurt met een donkere kleur, dan kunt u waarschijnlijk lopend naar de huisarts toe. In buurten met een lichte kleur zullen meer mensen met de fiets of de auto naar de huisarts gaan.

Gezondheid

De huisarts is het eerste aanspreekpunt voor uw gezondheid. De huisarts onderzoekt uw klachten en behandelt deze, of verwijst u door naar een specialist.

Voorzieningen, zoals huisartspraktijken, in de buurt zorgen ervoor dat minder mensen kiezen voor de auto. Mensen bewegen hierdoor meer en er is minder hinder en uitstoot van het verkeer.

Wat kunt u zelf doen?

Moet u naar de huisarts en is deze dichtbij? Ga dan lopend of met de fiets en laat de auto staan.

Zeker wanneer u niet zo mobiel (meer) bent, is het prettig om een huisarts in de buurt te hebben. Zo kunt u als dat nodig is makkelijk naar de huisarts toe.

Over de kaart

Deze kaart is ontwikkeld door de Atlas Leefomgeving op basis van de Kerncijfers wijken en buurten 2015 van het CBS Centraal Bureau voor de Statistiek.

Deze bijsluiter is opgesteld door de Atlas Leefomgeving en is voor het laatst bewerkt op 28-08-2018

Kaartgegevens

De bronhouder van deze kaart is Centraal Bureau voor de Statistiek. Bekijk de metadata voor de contactgegevens en de technische beschrijving van de kaart.