Nieuwsbrief Atlas Leefomgeving

Nummer 1 april 2016

De Atlas Leefomgeving is dé nationale verzamelplaats van digitale kaarten en bijbehorende achtergrondinformatie over een gezonde leefomgeving. Iedereen kan er actuele informatie vinden over milieufactoren zoals geluidhinder, luchtkwaliteit en beschikbaarheid van groen. De Atlas Leefomgeving bespaart professionals werk. Dat komt niet alleen door de vele mogelijkheden om binnen de Atlas kaarten te combineren, maar ook door samenwerkingsplekken binnen de website te gebruiken. De Atlas levert daarnaast een bijdrage aan het open-databeleid van de overheid.

Waarom een Atlas Leefomgeving?

We zijn niet de enige site met open data en kaarten. Maar wel de enige met bijna 200 kaarten en evenzoveel toelichtingen. Onze leefomgeving wordt inzichtelijk gemaakt, voor iedereen. En steeds meer partijen maken daar gebruik van.

Geen angst voor burgers

De eerste vraag van enkele media was of ze in Brabant nu hun eigen weerstand gingen creëren. Maar daar is de gedeputeerde milieu en natuur van de provincie Noord-Brabant heel duidelijk over: "als overheid moet je niet bang zijn voor je burgers. Wij gaan het gesprek aan." We spreken met Johan van den Hout, in de eerste week na de publicatie van de Brabantse gezondheidskaarten.

 

 

Nieuwe huisstijl

De Atlas Leefomgeving is van ‘look' verschoten. De hoofdkleur blauw is behouden, maar de nieuwe opmaak is rustiger en overzichtelijker. Wie vaker overheidssites bezoekt, ziet dat de nieuwe stijl meer in lijn is met de huisstijl van de Rijksoverheid.

Op naar een app

Heeft u ze gezien op onze werkconferentie? Hacking for Sustainability was erbij en heeft veel input gekregen. Hopelijk rolt daar een innovatieve mobiele applicatie van een Atlasonderdeel uit. We spreken met de trekker van het project; Corline van Es.

 

Highlights werkconferentie 31 maart

De jaarlijkse landelijke bijeenkomst bood gelegenheid tot ontmoeten, bijpraten, successen vieren en nieuwe mogelijkheden verkennen. De hoogtepunten waren de openstelling van de ‘natte koeltoren-kaart' en de Brabantse gezondheidskaarten.

 

 

 

Als u de nieuwsbrief per e-mail wilt ontvangen kunt u zich opgeven via de aanmeldknop rechtsboven deze nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

Want to know more about the Atlas Living Environment? Sign up for our newsletter!

Aanmelden nieuwsbrief