Nieuwsbrief Atlas Leefomgeving

Nummer 10, mei 2017

De Atlas Leefomgeving is dé nationale verzamelplaats van digitale kaarten en bijbehorende achtergrondinformatie over een gezonde leefomgeving. Iedereen kan er actuele informatie vinden over milieufactoren zoals geluidhinder, luchtkwaliteit en beschikbaarheid van groen. De Atlas Leefomgeving bespaart professionals werk. Dat komt niet alleen door de vele mogelijkheden om binnen de Atlas kaarten te combineren, maar ook door samenwerkingsplekken binnen de website te gebruiken. De Atlas levert daarnaast een bijdrage aan het open-databeleid van de overheid.

Geslaagde lustrumconferentie

Het zou een feestje worden en het wérd een feestje; de tiende verjaardag van de Atlas is 18 mei uitbundig gevierd. De groei van de ‘Atlascommunity' was er goed aan af te lezen. Begonnen we ooit met een paar tiental bezoekers op ons jaarcongres, ditmaal togen ruim 250 geïnteresseerden naar de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. De workshopsessies zijn goed bezocht, er is veel van elkaar opgestoken en één van de grondleggers van de Atlas kreeg onverwacht de spotlights op zich gericht.

Nieuwe kaartviewer

De afgelopen weken is het Atlas team achter de schermen druk bezig geweest om de nieuwe kaartviewer op te leveren. De viewer is in een nieuw jasje gestoken en is tabletproof geworden. Nog steeds kunt u kaarten over elkaar heen leggen en delen met anderen. Neem snel een kijkje!

Atlas in Cartoons

Om de serieuzere kanten van ons lustrumfeest te compenseren heeft Loko Cartoons speciaal voor deze dag een aantal mooie illustraties gemaakt over de Atlassen en de onderwerpen die in workshops naar voren kwamen. Hiernaast alvast een voorproefje, de overige illustraties zijn binnenkort te bewonderen.

Klik op de afbeelding om de cartoon te vergroten.

 

 

 

Als u de nieuwsbrief per e-mail wilt ontvangen kunt u zich opgeven via de aanmeldknop rechtsboven deze nieuwsbrief.

Foto's: Nationale Beeldbank en eigen materiaal