Nieuwsbrief Atlas Leefomgeving

Nummer 18, september 2018

De Atlas Leefomgeving is dé nationale verzamelplaats van digitale kaarten en bijbehorende achtergrondinformatie over een gezonde leefomgeving. Iedereen kan er actuele informatie vinden over milieufactoren zoals geluidhinder, luchtkwaliteit en beschikbaarheid van groen. De Atlas Leefomgeving bespaart professionals werk. Dat komt niet alleen door de vele mogelijkheden om binnen de Atlas kaarten te combineren, maar ook door samenwerkingsplekken binnen de website te gebruiken. De Atlas levert daarnaast een bijdrage aan het open-databeleid van de overheid.

Atlas-kaarten geven inzicht bij Stadsvisie Ede

De op komst zijnde Omgevingswet verplicht elke gemeente in Nederland een Omgevingsvisie op te stellen. De gemeente Ede wilde geen papieren rapport met mooie plannen, maar een online product. Dit resulteerde in de online Stadsvisie Ede, waarin Atlas-kaarten zijn gebruikt om meer inzicht te geven in de regionale situatie. Projectleider Dave Alberts vertelt over de samenwerking met de Atlas.

Doe mee en ontwerp de nieuwe Atlas Leefomgeving!

De Atlas Leefomgeving organiseert een ontwerpwedstrijd om tot een ultieme vorm van de Atlas te komen. De Atlas biedt een schat aan informatie en kaartmateriaal, maar het kan nog aantrekkelijker en toegankelijker! Doe mee en schrijf je in via het inschrijfformulier! Je kunt je ontwerp tot 5 oktober indienen. Op 19 oktober houden we een bijeenkomst waar iedereen zijn of haar ontwerp kan presenteren met een bijzondere spreker.

Fotowedstrijd: maak mooie herfstfoto voor Atlas Leefomgeving

De herfst is op komst, het wordt al iets frisser buiten en 's avonds vroeger donker. Helaas betekent de naderende herfst ook het einde van de zomer. Maar niet getreurd en kijk om je heen, want de herfst biedt zoveel mooie dingen. Pak uw camera erbij, schiet een mooi plaatje en maak kans op eeuwige roem.

Atlas actueel

Het Atlas-team werkt continu om de inhoud van de website te actualiseren en uit te breiden. Ook deze warme zomermaanden heeft de atlas niet stil gezeten. We hebben weer mooie teksten geschreven en nieuwe onderwerpen op de website gezet.

Jonge citizen scientists onderzoeken de bodem

Op de fiets naar een groene omgeving in de buurt van de school. En daar meten hoe gezond de bodem is, bijvoorbeeld door regenwormen te tellen. Tientallen HAVO-leerlingen dragen op die manier bij aan wetenschappelijk onderzoek. Ook om even uit de klas in de buitenlucht te zijn.

 

 

 

Als u de nieuwsbrief per e-mail wilt ontvangen kunt u zich opgeven via de aanmeldknop rechtsboven deze nieuwsbrief.

Foto's: Stadsvisie Ede, Nationale beeldbank, Pixabay, RIVM

   

 

 

Want to know more about the Atlas Living Environment? Sign up for our newsletter!

Aanmelden nieuwsbrief