Hier kunt u informatie vinden over reeds gepasseerde evenementen die gerelateerd zijn aan gezondheid of leefomgeving en waarbij de Atlas Leefomgeving een rol speelde.

Agenda archief 2017

« Terug

03/14 Smart city symposium

Smart Cities krijgen recentelijk veel aandacht. Maar wat houdt dit nu in voor gemeenten en marktpartijen? Dit is een van de vragen die we behandelen tijdens de netwerkbijeenkomst Smart City op dinsdag 14 maart (dit is een gewijzigde datum).

Economy, people, governance, mobility, environment & living zijn allen aspecten van Smart Cities. David van den Burg zal ons als dagvoorzitter hierin meenemen. Zo zal plenair een inleiding worden gegeven op wat Smart City is en hoe bijvoorbeeld de Atlas Leefomgeving bijdraagt aan een Smart Environment. Vervolgens wordt uiteengegaan om concrete toepassingsmogelijkheden te bespreken en te bediscussiƫren:

  1. De aspecten Smart People en Smart Governance komen bij elkaar in de deelsessie Bewonersparticipatie en communicatie onder leiding van Frank du Mosch van Locali en De Virtuele Stad in de gemeente Hilversum
  2. Infrastructuur is een belangrijk onderdeel van Smart Mobility, centraal hierbij staan slimme lantaarnpalen, sensoren in de weg en slimme verkeersregelinstallaties en de mogelijkheden die deze bieden
  3. Als onderdeel van Smart living komt ten slotte ook vastgoed(portfolio)analyse met behulp van big data aan de orde.

../common/calendar Startdatum: 14-3-17