Atlas van de Regio

Op dinsdag 28 juni van 16.00 tot 17.00 uur organiseert de Atlas Leefomgeving de online workshop ‘Hoe zet je de Atlas van de Regio in als instrument voor ruimtelijk onderzoek?’. Kersten Nabielek van het Planbureau voor de Leefomgeving legt uit hoe je de kaarten van de Atlas van de Regio kunt gebruiken als hulpmiddel bij onderzoek naar ruimte, milieu en leefomgeving.

Wie is de eigenaar van welke grond in Nederland? Waar staan ecologische systemen het meest onder druk? En waar liggen gebieden met een verhoogde kans op overstroming? Dat en meer zie je in de actieve kaartviewer Atlas van de Regio. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL Planbureau voor de Leefomgeving) ontwikkelde deze website om beleidsmakers van provincies en gemeenten te ondersteunen bij onderzoek naar ruimte, milieu en leefomgeving. Met de kaartinformatie uit de Atlas van de Regio kunnen gebiedsgerichte verkenningen en plannen nu nog beter op samenhang worden onderzocht en getoetst.

Wat leer jij?

Kersten Nabielek (projectleider Atlas van de Regio) geeft een korte introductie over de kaartviewer. Welke informatie kun je in de kaartviewer vinden? En wat is het verschil tussen de Atlas van de Regio en andere websites met kaartviewers zoals de Atlas Leefomgeving? Hoe kun je kaarten in de viewer met elkaar combineren? En kun je de Atlas van de Regio als hulpmiddel inzetten bij onderzoek naar ruimtelijke vraagstukken in de regio? Ook vertelt Kersten welke gebiedsgerichte trajecten er op dit moment spelen in het kader van de uitwerking van de Nationale Omgevingsvisie (NOVI). 

Tijdens de sessie is er genoeg ruimte om vragen te stellen en opmerkingen te delen.

Voor wie?

Voor beleidsmedewerkers, onderzoekers en ontwerpers op het domein van ruimtelijk onderzoek en ruimtelijke ordening. 

Waar en wanneer?

Op dinsdag 28 juni 2022 van 16.00 – 17.00 uur, online vanuit je eigen werkplek via Zoom. Inloop is vanaf 15.45 uur.

Doe jij mee?

Meld je aan via de knop hieronder. Je ontvangt ongeveer een week van te voren de Zoom-link.

Meld je aan voor de workshop!

Contact

Heb je vragen of wil je ook een workshop organiseren?
Stuur dan een mail naar anneke.vander.hallen@rws.nl

Workshopreeks

De workshop ‘Hoe zet je de Atlas van de Regio in als instrument voor ruimtelijk onderzoek? ’ is de tweede van de nieuwe reeks maandelijkse online workshops van 2022 die maandelijks door het Atlas-team worden georganiseerd. De workshops zijn onderdeel van de jaarlijkse Atlas Werkconferentie die op 21 april j.l. online plaatsvond.

Bekijk de andere workshops!