Herenboeren laat zien hoe het ook kan Kan de productie van ons voedsel anders, beter en duurzamer? Herenboeren denkt van wel. Namelijk door mensen te betrekken bij hun voedselproductie.
Workshop Samenwerken aan een gelukkige leefomgeving: geef duurzame doeners een boost! Op dinsdag 28 september organiseert de Atlas Leefomgeving de eerste online workshop van een reeks maandelijkse workshops.
Big Five bij m’n Achterhoekse zomerhuis Atlas-redacteur Mirjam Kroeze woont in hartje Utrecht en heeft een zomerhuisje in de Achterhoek.
Check je plek: Tweeduizend sterren en een bloedmaan op Texel Dit voorjaar was Atlas-medewerker Dieneke Schram-Bijkerk met haar gezin op Texel. Gaat het over Texel, dan gaat het over vogels. Een merel of een pimpelmees herkennen, dat lukte Dieneke nog wel.
In het vizier van de jager: een halve eeuw Achterhoekse natuur De nieuwe Atlas-medewerker Laura groeide op in de Achterhoek. Op haar 17e verhuisde ze voor haar studie naar Leiden, drie jaar later naar Nijmegen.
Verbeteren van luchtkwaliteit leidt altijd tot gezondheidswinst Onlangs geleden deden het Longfonds, zorgverleners en wetenschappers een dringende oproep aan de Tweede Kamer.
Op ontdekkingstocht door ons groene erfgoed Het weekend van 14 en 15 september is het Open Monumentendag. Het thema is 'Plekken van plezier'. Ook in de natuur zijn dergelijke plekken te ontdekken.
Samen meten-portaal vernieuwd Steeds meer mensen meten zelf de luchtkwaliteit. Het RIVM heeft een 'samen meten' portaal om de resultaten met elkaar te delen. Eind maart is dit portaal vernieuwd.
Veel minder fijnstof in de lucht, maar we zijn er nog niet In de Atlas Leefomgeving staan vanaf 2013 de jaargemiddelde kaarten van fijnstof. Deze kaarten geven de gemiddelde concentraties van fijnstof (PM10) over het hele land weer.
HAS-studenten onderzoeken hoe Atlas Leefomgeving inzetbaar is in basisonderwijs De Atlas Leefomgeving biedt interessante mogelijkheden voor het onderwijs. Maar dan moeten leerlingen de Atlas wel kunnen gebruiken.