Steeds meer mensen naar de huisarts met een rode vlek na tekenbeet Je hoort steeds vaker dat iemand door een teek is gebeten. Volgens cijfers van het RIVM overkomt dit ruim 1 miljoen mensen per jaar.
Hoe verleden kansen biedt voor hedendaagse uitdagingen Oktober was de maand de Maand van de Geschiedenis. De Atlas neemt u mee terug in de tijd aan de hand van de kaarten van Jacob van Deventer. Wat zien we als we vroeger met nu vergelijken?
Spelen en waterberging hand in hand op vernieuwd schoolplein in Enschede De Atlas Leefomgeving wil mensen inspireren om (samen) te werken aan een duurzame en gezonde leefomgeving. Op onze website gaan wij mooie projecten uitlichten.
Hoe goed is Nederland beschermd tegen het water? Eind januari schreef Correspondent-medewerker Rutger Bregman de brief ‘Het water komt’. Deze is gericht aan alle Nederlanders. Hij wil de Nederlandse bevolking wakker schudden.
Blog: ‘Mama, de wereld loopt onder. Wat nu?’ Sinds kort staat het nieuwe thema Klimaat op de Atlas. Atlas-medewerker Dieneke Schram besprak dit onderwerp met haar drie zoons aan de keukentafel. Wil er iets veranderen, moet iedereen mee doen.
Klimaat en gezondheid, een nieuw perspectief Klimaatverandering raakt aan alle thema’s op de Atlas Leefomgeving.
Platform Ruimte voor Lopen wil meer plek en aandacht voor lopen Meer dan 30 overheden, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties willen meer plek en aandacht voor lopen. Deze organisaties gaan zich verenigen in het platform Ruimte voor Lopen.
Tijd om duisternis weer te erkennen als oerkwaliteit van leefomgeving Op 26 oktober organiseren Natuur en Milieufederaties voor de 15de keer de Nacht van de Nacht. Doel is om de hoeveelheid lichtvervuiling te verminderen en energie te besparen.