Herenboeren laat zien hoe het ook kan Kan de productie van ons voedsel anders, beter en duurzamer? Herenboeren denkt van wel. Namelijk door mensen te betrekken bij hun voedselproductie.
Workshop Samenwerken aan een gelukkige leefomgeving: geef duurzame doeners een boost! Op dinsdag 28 september organiseert de Atlas Leefomgeving de eerste online workshop van een reeks maandelijkse workshops.
Big Five bij m’n Achterhoekse zomerhuis Atlas-redacteur Mirjam Kroeze woont in hartje Utrecht en heeft een zomerhuisje in de Achterhoek.
Check je plek: Tweeduizend sterren en een bloedmaan op Texel Dit voorjaar was Atlas-medewerker Dieneke Schram-Bijkerk met haar gezin op Texel. Gaat het over Texel, dan gaat het over vogels. Een merel of een pimpelmees herkennen, dat lukte Dieneke nog wel.
In het vizier van de jager: een halve eeuw Achterhoekse natuur De nieuwe Atlas-medewerker Laura groeide op in de Achterhoek. Op haar 17e verhuisde ze voor haar studie naar Leiden, drie jaar later naar Nijmegen.
Mijn droom: meer ruimte voor natuur in de stad Atlas-medewerker Stéphanie Wesselink is een geboren en getogen Rotterdammer en een echt stadsmens. Maar ze is ook gek op de natuur. Die staat onder druk in steden.
Monumentale bomen op de kaart Op de Atlas Leefomgeving vind je sinds kort de nieuwe kaart Monumentale Bomen. Deze kaart laat alle bomen uit het Landelijk Register van Monumentale Bomen van de Bomenstichting zien.
Van World Biodiversity Day naar bee-odiversity in mijn achtertuin Biodiversiteit is een voorwaarde voor ons welzijn en onze gezondheid. Dat maakte de World Health Organization (WHO) duidelijk op 22 mei, de internationale dag van de biodiversiteit.
Stadslandbouw, niet zomaar een trend! Stadslandbouw is sterk in opkomst. In steeds meer steden gebruiken stadsbewoners onbenutte stukjes land voor voedselproductie.
Atlas Leefomgeving werkt samen met PBL aan Atlas van de Regio Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) lanceert op 10 november de Atlas van de Regio.