Nieuwsbrief Atlas Leefomgeving

Nummer 12, augustus 2017

De Atlas Leefomgeving is dé nationale verzamelplaats van digitale kaarten en bijbehorende achtergrondinformatie over een gezonde leefomgeving. Iedereen kan er actuele informatie vinden over milieufactoren zoals geluidhinder, luchtkwaliteit en beschikbaarheid van groen. De Atlas Leefomgeving bespaart professionals werk. Dat komt niet alleen door de vele mogelijkheden om binnen de Atlas kaarten te combineren, maar ook door samenwerkingsplekken binnen de website te gebruiken. De Atlas levert daarnaast een bijdrage aan het open-databeleid van de overheid.

Atlas in de Klas

Docent Jelle Kabbes is een fervent gebruiker van de Atlas Leefomgeving. Hij laat zijn leerlingen geregeld stoeien met de kaarten. "Het is net als gamen, ze zitten zelf aan de knoppen. Door allerlei kaarten en informatie te combineren, kun je zelf de uitkomst beïnvloeden. Daarmee ontwikkelen ze een betere blik op de wereld." We praten met Jelle over de inzet van de Atlas in het middelbaar onderwijs.

Downloadtool in de Atlas

Het was op verzoek van velen. Inmiddels is de functionaliteit ‘downloadtool' er gekomen, zij het nog in eerste vorm. Sinds deze zomer kunnen kaartbeelden van de website gehaald worden. Handig voor plaatsing ervan in rapporten of notities, of om af te drukken. De kwaliteit van de download is goed genoeg voor het bekijken van details. Graag horen we ervaringen van gebruikers, zodat we verder kunnen met ontwikkelen.

Atlas Actueel

Het Atlasteam is continu bezig om de inhoud van de website te actualiseren en uit te breiden. Daarvoor hebben we contact met allerlei belanghebbenden en partners en wordt er druk gewerkt aan het verzamelen van kaarten en informatie. Alles dient te passen binnen ons aandachtsgebied: de leefomgeving.

Video van de Lustrumconferentie

Op onze lustrumconferentie van 18 mei is een sfeerimpressie gemaakt. Bekijk hier waarom de Atlas al 10 jaar bestaat en waar we de komende jaren heen willen.

 

 

 

Als u de nieuwsbrief per e-mail wilt ontvangen kunt u zich opgeven via de aanmeldknop rechtsboven deze nieuwsbrief.

Foto's: Eigen materiaal