Ontwerpwedstrijd

Doe mee en ontwerp de nieuwe Atlas Leefomgeving!

Heb je wel eens van de Atlas Leefomgeving gehoord? De Atlas is een digitale schatkist met relevante en betrouwbare informatie en kaarten over de (kwaliteit van) onze leefomgeving. Wij vragen ons af hoe we deze informatie aantrekkelijker en toegankelijker kunnen presenteren. Heb jij een idee?

Ontwerpwedstrijd Atlas Leefomgeving

De Atlas Leefomgeving organiseert een ontwerpwedstrijd om tot een ultieme vorm van de Atlas Leefomgeving te komen. Iedereen mag mee doen. In een team of alleen. Je mag helemaal los gaan met je creativiteit. Je ontwerp kan een papieren schets zijn, een prototype van een webplatform of gewoon een bierviltje met daarop je idee. De enige voorwaarde is dat je bij het maken van je ontwerp van een specifieke gebuiker van de Atlas Leefomgeving moet uitgaan. Dit kan bijvoorbeeld een gemeente zijn die een wijk gezond wil herinrichten. Of een burger die wil weten hoe gezond de leefomgeving is van een huis dat op Funda te koop staat. Aan jou de uitdaging om met een van deze gebruikers als uitgangspunt te komen tot een nieuw ontwerp van de Atlas Leefomgeving. Bekijk binnenkort de challenges. Uiteraard mag je ook zelf een situatie voor een gebruiker verzinnen.

Je maakt kans op drie hoofdprijzen. Een publieksprijs voor het meest aansprekende ontwerp en twee prijzen van de vakjury voor het meest inspirerende en het meest haalbare ontwerp. Ben jij straks een van deze winnaars? Dan ga je in een workshopsessie samen met mensen van het Atlasteam jouw ontwerp nader uitwerken en wordt jouw ontwerp gerealiseerd op de Atlas Leefomgeving. Daarnaast krijgen de tien beste inzendingen een onkostenvergoeding van 250 euro. Maar wij denken vooral dat het ook heel leuk is om mee te doen.

Bekendmaking winnaars

In het voorjaar van 2019 organiseren we een bijeenkomst waar iedereen zijn of haar ontwerp kan presenteren. Alle inzendingen worden gepresenteerd en beoordeeld door het publiek en door een vakjury. Niemand minder dan Frédérik Ruys (Vizualism, VPRO-Nederland van boven) treedt tijdens deze bijeenkomst als gastspreker op.

Een goede kaart vertelt een verhaal

Frédérik Ruys laat zien waarom kaarten meer zijn dan alleen een informatiedrager. Het is meer dan allerlei informatie met een geografisch karakter. Met een goede kaart vertel je een verhaal.

Frederik is information designer en helpt redacties en organisaties om complexe informatie met zijn datavisualisaties te verhelderen. Als data-journalist was hij verantwoordelijk voor de animaties in de VPRO-series 'Nederland van Boven' en ‘Onzichtbaar Nederland'. Hij zat in de vakjury voor de Nederlandse infographic jaarprijs en voor het internationale infographic congres (de Malofiej in Pamplona).

Doe mee!

Leuk als je mee doet! We zijn heel benieuwd naar jouw ontwerp. Binnenkort vind je op deze pagina het inschrijfformulier!

 

Binnenkort vindt u hier het inschrijfformulier.