In het kort

Wat ziet u?

Op deze kaart ziet u gedetailleerde informatie over onze spoorwegen. Bij voldoende inzoomen ziet u niet alleen alle spoorvakken, maar ook alle overgangen, oversteekplaatsen en treinstations. Niet opgenomen zijn de particuliere railverbindingen (bv op fabrieksterreinen) en de metro- en tramlijnen.

Gezondheid

Het spoorwegnetwerk is belangrijk voor de bereikbaarheid van steden en dorpen en daarmee voor de leefbaarheid van Nederland. Een goed werkend systeem van personen- en goederenvervoer draagt bij aan een prettige samenleving.

Wat doet de overheid

Het Nederlandse spoorwegennet wordt door Prorail beheerd en zij zijn verantwoordelijk voor aanleg, onderhoud, beheer en veiligheid. Zij bouwen en beheren stations, wissels, seinen en overwegen. DeĀ  Nederlandse Staat is de enige aandeelhouder van ProRail B.V. en dat aandeelhouderschap is ondergebracht bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Over de kaart

De kaart is gemaakt door Prorail.

U kunt alle treinlijnen, dus ook de regionale routes, bekijken op trein-kaart.nl Een overzicht van alle bouwprojecten en vernieuwingen van het spoor vindt u op de site van Prorail.

Laatst bewerkt: 2-08-2017

Kaartgegevens

De bronhouder van deze kaart is Prorail. Bekijk de metadata voor de contactgegevens en de technische beschrijving van de kaart.