Check je plek: Waar kan jij afkoelen?

In samenwerking met studenten van de Hogeschool Utrecht

Check je plek: Waar kan jij afkoelen?

Getekende jongen met zweetdruppel op zijn gezicht en zon op de achtergrond

Hey jij daar! Had jij het van de zomer ook zo verschrikkelijk warm? Ik wist niet waar ik heen moest om af te koelen met mijn vrienden. De aarde warmt steeds meer op, grote kans dat wij snel weer zo’n warme zomer krijgen.

 

Getekende parasol

Afkoelen bij jou in de buurt?

In de stad is het vaak warmer dan op het platteland waar de wind staat. Probeer eens zelf uit te zoeken of het in jouw buurt warmer is of juist koeler, want ik ben benieuwd of jij koeler woont dan ik! Vul je adres in en kijk vervolgens op de kaart Stedelijk hitte-eiland effect.

 

Screenshot van de kaart stedelijke hitte eiland effect
Getekend meisje in zwembad


Waar kan je zwemmen in de buurt?

Als het zo warm is wil je natuurlijk lekker afkoelen en zwemmen met je vrienden. Maar dan is het fijn om te weten waar jij veilig kan zwemmen. Alle blauwe stippen zijn openbare zwembaden, daar kan je zwemmen met je vrienden. Waar kan jij het beste zwemmen in jouw buurt? Kijk op de kaart Zwemplekken en zwembaden.

Screenshot van kaart zwemgelegenheden

 

Getekende fiets met bomen op de achtergrond

Als het lekker weer is, kan je natuurlijk ook gaan fietsen of een balletje te trappen met je vrienden. Maar in de felle zon is dat natuurlijk niet lekker, in het bos verstoppertje spelen is wel lekker koel! Kijk op de kaart Bomen in Nederland en check je adres in de zoekbalk. Ik ben benieuwd naar jouw uitkomst!

 

Screenshot kaart hoge bomen