De Atlas Leefomgeving werkt nauw samen met diverse bronhouders en partners. We zijn altijd op zoek naar het contact met onze gebruikers en organiseren een jaarlijkse werkconferentie om onze bronhouders te ontmoeten, nieuwe contacten te maken en nieuwe ideeën op te doen. Bekijk hieronder wat we nog meer doen aan samenwerking en doe ook mee!
Denk mee met de Atlas-thema's
De Atlas Leefomgeving behandelt een breed scala aan thema's. We hebben als doel alle informatie rondom de thema's zo actueel en logisch mogelijk te presenteren. Om die reden heeft de Atlas themagroepen in het leven geroepen. Themagroepen bestaan uit experts, geïnteresseerden en burgers die actief zijn binnen een thema. Zij zijn ook vaak (toekomstige) bronhouders van kaartmateriaal in de Atlas. Door nauw contact met de themagroep te houden zorgen we dat onze kaarten en achtergrondinformatie actueel en accuraat zijn. We komen tenminste één keer per jaar bijeen.
De Atlas blijft continu in beweging. We organiseren diverse bijeenkomsten, kijken naar verwante thema's zoals Inspire en gebiedsindelingen en onderzoeken middels het gebruikerspanel hoe we nog beter kunnen aansluiten bij onze gebruikers. Daarnaast blijven we op de hoogte van alle ontwikkelingen van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) en de informatieproducten die in het kader van de Omgevingswet worden gemaakt.
Denk jij een enthousiaste bijdrage te kunnen leveren aan een thema? Neem contact met ons op!
afbeelding
Ook de Atlas-tools gebruiken?
Wij gaan graag de samenwerking aan!
Het unieke van de Atlas Leefomgeving is dat wij een kaartenbibliotheek hebben die niet alleen data op kaart presenteert, maar ook toelichting geeft bij die data in dezelfde omgeving. Voor de kaartenbibliotheek maken wij gebruik van GeodanMaps. Daarnaast zorgt een slimme samenwerking tussen een aantal applicaties dat de toelichting van de kaart in de kaartbibliotheek terecht komt. Deze unieke combinatie is niet onopgemerkt gebleven. In 2020 lanceerde het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL (Planbureau voor de Leefomgeving)) de Atlas van de Regio waarbij ook zij gebruik maken van onze Atlas-tools.
Ook onze Check je Plek-tool is zodanig ingericht dat deze ook op andere websites te gebruiken is. Zo gebruiken NVM-makelaars de Check je Plek-tool om snel informatie te generen over de leefomgeving van een woning.
Ook gebruik maken van onze tools? Laat het ons weten!
afbeelding
Nog meer samenwerkingen
De Atlassen werken veel samen met andere partijen. Niet alleen gebruiken wij kaartmateriaal van diverse bronhouders waar we samenwerkingen mee hebben, ook verwijzen wij over en weer naar partijen die ons aanvullen, zoals Milieucentraal en Informatiepunt Leefomgeving. Tweewekelijks publiceren wij een nieuwsartikel op het natuurberichten platform Nature Today. De Atlassen werken ook graag samen met studenten. Zo hebben wij al samenwerkingen met de HAS hogeschool, Avans hogeschool en Hogeschool Utrecht.
Atlas Werkconferentie
Ieder jaar organiseert Atlas Leefomgeving de Atlas Werkconferentie. Hier presenteren we onze (nieuwste) samenwerkingen en laten we de ontwikkelingen zien van onze website en kaartenviewer. Onze enthousiaste partners brengen hun verhaal in en laten zien wat zij doen om de leefomgeving te verbeteren. Denk hierbij aan de studenten die met de Atlassen werken en nieuwe data verwerken in kaarten. Maar ook partners, zoals de provincie Utrecht, laten zien hoe ze onze viewer kunnen toepassen in het kader van de Omgevingswet.
Ieder jaar maken we er weer een leuke dag van! Meer informatie over de editie van 2023 is te vinden op de Werkconferentie 2023 pagina.