Wijk Overvecht in Utrecht

Elke maand checkt een Nederlander zijn/haar plek! Dit keer is Oualid (13) aan de beurt. Hij woont in de Utrechtse wijk Overvecht.

Check je plek Humberdreef

Ik vind dat groen in mijn buurt een andere smiley moeten krijgen. Want ik vind mijn buurt juist heel groen. Er zijn veel parken, bomen en mooie speelplekken.  

Ook geluid moet een andere smiley krijgen. Want in mijn buurt is het juist veel rustiger dan in de stad. Dat vind ik fijn. Ik vind de stad heel leuk. Er zijn veel winkels met Nintendo-spelletjes en ik kan lekker eten in mijn lievelingsrestaurant, de Mc Donalds! Maar al die mensen, daar word ik gek van. In mijn buurt bots je niet tegen iedereen op, zoals in de stad. Wel zijn er veel auto’s en die maken veel geluid. Daar heb ik soms last van. Maar mijn broertje en zusje maken veel meer lawaai!  

Er zijn veel schaduwrijke bomen in mijn buurt, dat klopt wel. Mijn lievelingsboom noem ik de middenboom, want hij staat precies in het midden. Hij is heel mooi en groot en hij heeft heel veel takken. Hij is vast heel oud.  

Ik zie dat er niet zoveel sport- en beweegmogelijkheden zijn in mijn buurt. Dat geeft helemaal niets, want ik houd niet zo van sporten. Al wil mijn moeder dat ik vaker naar buiten ga en meer beweeg. Maar nu kan ik lekker de buurt de schuld geven.

Ik heb astma. Soms kan ik hierdoor moeilijker ademen. De lucht in mijn buurt is niet heel goed. Dat merk ik, want in de natuur kan ik makkelijker ademen. Als ik later groot ben, wil ik het liefste in een bos wonen. In een hele grote blokhut. Zonder mijn broertje en zusje. Wat zal dat lekker rustig zijn!