Vlaardingen verken je buurt

In Verken de buurt van… laten wij elke week een Nederlander aan het woord die vertelt over zijn/haar leefomgeving. Deze keer de beurt aan Cobi (71 jaar) en Mar Struijs (73)! Ze wonen in een eengezinswoning in Maassluis in de Steendijkpolder. Zij vertellen ons hoe zij deze periode in en rondom het huis beleven.

De Steendijkpolder is een wijk die afgegraven moest worden vanwege gifgrond, maar nu zo groen is als ‘t maar kan. Het is een leuke wijk met fijne buren, die bijna allemaal tegelijkertijd hier zijn komen wonen. Inmiddels zijn wij gepensioneerd en genieten we volop van onze leefomgeving.

Na 6 jaar in Vlaardingen op 4 hoog in een flat te hebben gewoond begrijp je wel hoe fijn deze verhuizing was. Het was een nieuwbouwwijk. Het is stedelijk, maar ook rustig wonen, zo vlak bij de mooie natuurgebieden. Op steenworpafstand is er een winkelcentrum, een bushalte en een metrostation. In 10 minuten lopen door een heerlijk parkje kom je bij de Waterweg. Daar zien wij van alles voorbij varen: van kleine bootjes tot enorme cruise schepen. Heel indrukwekkend! Ook gaan we graag fietsen door Midden Delfland, het Westland, naar Hoek van Holland of naar Vlaardingen. Zoveel natuur en zoveel groen! Wandelen doen we ook heel graag. Even de duinen in of we rijden naar Meijendel en genieten wij daar van de mooie natuur.

Nu wij aan huis gebonden zijn, valt het ons niet zwaar om te blijven genieten in deze omgeving. Even een straatje om, je kan alle kanten op! Natuurlijk houden we de nodige afstand om hopelijk zo nog langer gezond te blijven en te kunnen blijven genieten. En als we thuis blijven, zitten we graag met een drankje en een hapje in de tuin. En sluiten we zo even de ‘hele boze buitenwereld’ buiten. 

Check jouw plek

Ben jij benieuwd hoe jouw leefomgeving scoort? Hoe groen is het er? En hoe is de luchtkwaliteit? En hoe zit het met geluid in jouw leefomgeving? Vul jouw adres in op Check je plek en bekijk de kwaliteit van jouw leefomgeving. Wij zijn benieuwd naar hoe jij jouw leefomgeving ervaart. Herken jij jouw leefomgeving in Check je plek? Wat vind jij leuk of bijzonder aan jouw leefomgeving? Wat vind jij belangrijk als het gaat om jouw eigen leefomgeving? En wat is jouw ideale woonplek? Laat het ons weten via atlasleefomgeving@rivm.nl.