Kaarten externe veiligheid

Gevaarlijke stoffen

Deze kaart toont verschillende soorten locaties waar gevaarlijke stoffen worden geproduceerd, opgeslagen, gebruikt of vervoerd. 

Buisleidingen

Deze kaart toont de ligging van de grotere (hogedruk) leidingen voor vervoer van gevaarlijke stoffen onder de grond.

Basisnet

Op de kaart zie je de ligging van de basisnetroutes voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. Gevaarlijke stoffen worden vervoerd over de weg, het spoor en de binnenwateren.

Kwetsbare gebouwen

Op de kaart staan zeer kwetsbare, kwetsbare en beperkt kwetsbare gebouwen. De gemeente moet regels opnemen in het omgevingsplan om deze gebouwen te beschermen vanwege externe veiligheidsrisico's.

Plaatsgebonden risico

Op de kaart zie je de plaatsgebonden risicocontouren. Het plaatsgebonden risico wordt gebruikt als basis voor de veilige afstand tussen activiteiten met gevaarlijke stoffen en andere activiteiten.

Aandachtsgebieden

Op de kaart zie je de aandachtsgebieden. In zo'n gebied zou je, zonder aanvullende maatregelen, onvoldoende beschermd kunnen zijn tegen de gevolgen van ongevallen met gevaarlijke stoffen.

 

Kaarten veiligheid

Hoogspanningslijnen

Bekijk op deze kaart waar de bovengrondse hoogspanningslijnen lopen. Klik op de lijnen en zie hoe breed de magneetveldzone ongeveer is.

Kerncentrales

Op de kaart zie je de gebieden rondom een nucleaire installatie, zoals een kerncentrale, waar maatregelen gelden bij een ongeval.

Natte koeltorens

Natte koeltorens op kaart

Op de kaart zie je waar natte koeltorens staan. Zij kunnen een bron zijn van de legionella bacterie.

Kaarten Natuurgeweld

Droge verdiepingen

Op deze kaart staan huizen en gebouwen in Nederland waar je tijdens een overstroming kan schuilen.

Natuurbranden

Op de kaart staan gebieden in Nederland waar een grote natuurbrand kan ontstaan. Dit zijn gebieden van minimaal 100 hectare aaneengesloten bos, heide-, (hoog)veen of duingebied.

Overstromingen

Kaart overstromingen

Op de kaart zie je hoe hoog het water maximaal kan stijgen bij een overstroming. Nederland kan overstromen vanuit zee, meren of de grote rivieren.

Water op straat

Op de kaart zie je de mogelijke hoeveelheid water dat op straat kan komen te staan na een hevige bui.