Mensen willen zich veilig voelen in hun eigen leefomgeving. Toch zijn er altijd gevaren en risico's. Ongelukken, brand, overstromingen, het kan allemaal optreden. De kans hierop is vaak klein, maar we willen wel graag weten wat de risico’s en de gevaren zijn. Sommige risico’s zijn makkelijk in beeld te brengen, andere risico’s zijn lastiger weer te geven. Zo is het makkelijker om bedrijven met gevaarlijke stoffen in kaart te brengen dan gevoelens over sociale veiligheid in een buurt. Wat betekent een veilige omgeving voor de gezondheid? Welk beleid is er om risico’s tegen te gaan? En wat kun je zelf doen om een veilige omgeving te maken en jouw leefomgeving te verbeteren?
Artikelen over veilige omgeving van de Atlas Leefomgeving
Tien jaar Atlas Leefomgeving en alle thema's in nieuw jasje
De Atlas Leefomgeving staat tien jaar online! We hebben al onze thema's in een nieuw jasje gestoken. Daar hebben we achter de schermen hard aan gewerkt.
Workshop REV co-creatie: persona’s als basis voor Atlas Leefomgeving kaarten
Op dinsdag 25 januari 2022 organiseert de Atlas Leefomgeving de vierde workshop van een reeks maandelijkse online workshops. De Atlas Leefomgeving heeft binnen het thema veiligheid kaartbeelde
Atlas Werkconferentie 2021: online ook succes!
Natuurlijk was het leuker geweest als we elkaar live hadden kunnen ontmoeten. Maar dat kon niet door corona. Voor de eerste keer vond onze jaarlijkse Atlas Werkconferentie daarom online plaats.
Met alle experts om de digitale tafel tijdens Atlas-themasessies
Op 9 en 11 februari vonden de Atlas-themasessies plaats. Helaas digitaal, maar dat is natuurlijk niet anders in coronatijd.
Kaart brengt definitieve achtergrondwaarden PFAS in beeld
Nieuwe kaarten geven een overzicht van de meetlocaties en de gemeten gehalten in grond van de PFAS stoffen PFOS en PFOA.
Ontwerpen met de Atlas Leefomgeving in Aalten
Wist je dat je de Atlas Leefomgeving ook kan gebruiken om een veilige en gezonde leefomgeving te ontwikkelen?