Iedereen reist graag snel van A naar B. In het drukbevolkte Nederland hoor je daardoor bijna overal verkeer. Er zijn nog meer geluidsbronnen, bijvoorbeeld windmolens. Geluid in onze woonomgeving kan hinderlijk zijn en de slaap verstoren. Geluid kan ook leiden tot andere gezondheidsklachten, zoals hoge bloeddruk. Plekken met prettige geluiden helpen juist om te herstellen van stress.
Artikelen over geluid van de Atlas Leefomgeving
Check je plek staat live!
Atlas Leefomgeving lanceert donderdag 14 mei de nieuwe tool Check je plek. Vul je adres in en krijg met één klik op de knop een overzicht van de kwaliteit van je leefomgeving.

Verken de buurt...Oualid uit Overvecht
Elke maand checkt een Nederlander zijn/haar plek! Dit keer is Oualid (13) aan de beurt. Hij woont in de Utrechtse wijk Overvecht.
Ontwerpen met de Atlas Leefomgeving in Aalten
Wist je dat je de Atlas Leefomgeving ook kan gebruiken om een veilige en gezonde leefomgeving te ontwikkelen?

Hoe zorg je voor meer rust in een stad? Hoor het van een stadsmaker!
Door corona weten we hoe een stille stad eruitziet en klinkt. Dat waren we bijna vergeten. Stille straten en gesloten cafés willen we niet, maar rustige plekken om te ontspannen des te meer.

Verken je buurt...Albert uit Portugaal
Elke maand checkt een Nederlander zijn/haar plek! Dit keer Albert (83 jaar) uit Poortugaal, een dorp in de gemeente Albrandswaard. De uitslag verbaast hem niet.

Krijg het antwoord op de meest gestelde vragen over Check je plek 2.0!
Op 21 januari 2021 ging de 2.0 versie van Check je plek live! De vragen stroomden binnen. Waarom nemen jullie ‘houtrook’ niet mee in de berekeningen voor de luchtkwaliteit?
