De Atlas Leefomgeving besteedt veel aandacht aan gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, bouwkwaliteit en vindbaarheid van online informatie. Iedereen moet overheidssites gemakkelijk kunnen vinden, gebruiken en bekijken.

Om dit mogelijk te maken, past het de Atlas Leefomgeving onder meer de zogeheten Webrichtlijnen toe. De Webrichtlijnen zijn gebaseerd op internationaal erkende richtlijnen van het World Wide Web Consortium (W3C) over toegankelijkheid, bouwkwaliteit en duurzaamheid van websites. Het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu laat zich sinds 2011 jaarlijks toetsen door de Stichting Accessibility en mag het keurmerk van de Stichting waarmerk drempelvrij.nl voeren op rivmRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu .nl.

Kun je de inhoud van een document niet lezen, neem dan contact op!

Het kan voorkomen dat een PDF Portable Document Format  niet volledig aan de webrichtlijnen voldoet. Heb je problemen met het raadplegen van een niet-toegankelijk document op onze website? Neem dan contact met ons op via atlasleefomgeving@rivm.nl, geef aan welk document je niet (voldoende) kunt raadplegen en vermeld je contactgegevens. Eén van onze redacteuren neemt binnen twee werkdagen contact  op om samen te kijken hoe we (delen van) het document toegankelijk voor je kunnen maken.

Het kaartmateriaal aanwezig in de Atlas Leefomgeving is afkomstig van diverse bronhouders. Helaas hebben wij niet de mogelijkheid om er op toe te zien dat onze bronhouders ook aan alle toegankelijkheidseisen voldoen.