De Atlas Leefomgeving besteedt veel aandacht aan gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, bouwkwaliteit en vindbaarheid van online informatie. Iedereen moet overheidssites gemakkelijk kunnen vinden, gebruiken en bekijken.

Om dit mogelijk te maken, volgt de Atlas de eisen van Digitoegankelijk, de Nederlandse naam voor de Europese norm 301 549 die voorziet in toegankelijkheidsrichtlijnen voor overheidswebsites. Door toepassing van Digitoegankelijk worden websites en webapplicaties toegankelijk voor mensen met een functiebeperking. Zo krijgen onder andere dyslectici, kleurenblinden, slechtzienden en blinden dezelfde toegang tot overheidsinformatie als mensen die deze functiebeperkingen niet hebben.

Zie ook de toegankelijkheidsverklaring voor de Atlas Leefomgeving.

Kun je de inhoud van een document niet lezen, neem dan contact op!

Het kan voorkomen dat een PDF niet volledig aan de webrichtlijnen voldoet. Heb je problemen met het raadplegen van een niet-toegankelijk document op onze website? Neem dan contact met ons op via atlasleefomgeving@rivm.nl, geef aan welk document je niet (voldoende) kunt raadplegen en vermeld je contactgegevens. Eén van onze redacteuren neemt binnen twee werkdagen contact op om samen te kijken hoe we (delen van) het document toegankelijk voor je kunnen maken.

Het kaartmateriaal aanwezig in de Atlas Leefomgeving is afkomstig van diverse bronhouders. Helaas hebben wij niet de mogelijkheid om er op toe te zien dat onze bronhouders ook aan alle toegankelijkheidseisen voldoen.