Het klimaat op aarde is aan het veranderen. De gemiddelde temperatuur op aarde is de afgelopen 100 jaar gestegen. Als gevolg hiervan krijgen we te maken met hittegolven, extreme hoeveelheden neerslag, overstromingen, droogte, zeespiegelstijging en verlies van biodiversiteit. Wat betekent dit voor de gezondheid, welk beleid is er om klimaatverandering tegen te gaan en wat kan je zelf doen om klimaatverandering tegen te gaan en jouw leefomgeving te verbeteren?
Artikelen over klimaatverandering van de Atlas Leefomgeving
Zwemmen tussen wolkenkrabbers: hoe gaat Rotterdam met hitte om?
Deze zomer hadden we geen officiële hittegolf, maar heet was het wel, zeker in Rotterdam. Middenin een stad kan het lastig zijn om het hoofd koel te houden.
Houd jij droge voeten? Bekijk het op onze nieuwe Overstromingskaart
Het is vandaag Wereld Water Dag. Deze dag riep de Verenigde Naties in 1993 uit om meer bewustzijn te creëren over nationale en wereldwijde waterproblematiek.
Ga slimmer met water om en maak van jouw tuin een sponstuin!
Heftige regenbuien verrassen steeds vaker steden. Riolen raken overbelast. Maar er dreigt ook een drinkwatertekort in 2030. We moeten dus slimmer met ons water omgaan. Wat kun jij zelf doen?
Je leefomgeving verbeteren? Ga aan de slag in je eigen tuin!
Een groene tuin is niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook erg nuttig. Met een groene tuin verwelkom je allerlei dieren in je tuin.