Wat kan je zelf doen om klimaatverandering aan te pakken? Gelukkig zijn er genoeg opties die je in je omgeving kan toepassen. Aan deze pagina wordt nog hard gewerkt, maar laat je alvast inspireren! 

Smeren, kleren, weren

Bij hoge temperaturen gaan mensen vaker naar buiten om lekker te recreëren. Bescherm uzelf dan goed tegen de zon. Smeer uzelf regelmatig in, draag dunne kleding met lange mouwen en bedek uw benen. En zorg dat u voldoende drinkt.

 

 

Afbeelding

Tegels, afgedekte bodem met een madeliefje

Energie besparen

Ook in jouw eigen leefomgeving kan je maatregelen nemen om minder CO2 uit te stoten. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van zonnepanelen op jouw dak om je eigen energie op te wekken. Raak je veel warmte kwijt in huis, kijk eens naar isolatiemogelijkheden van muren of ramen. Denk daarbij wel aan goed ventileren, anders kan het binnenmilieu schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarnaast zijn er veel dingen die je kunt veranderen je gedrag om COuitstoot te beperken. Denk hierbij aan anders eten, andere manieren van vervoer en spullen langer gebruiken.

Groen kun je doen

Moesmeisje Kim Nelissen in haar stadstuin in Utrecht

Groen vermindert het stedelijk hitte-eiland. Moesmeisje Kim Nelissen woont in een versteende Utrechtse wijk en vertelt in Groen kun je doen! wat je zelf kunt doen om je leefomgeving groener te maken.  Ze maakte van haar stadstuintje een groene oase. Aan de voorkant van haar huisje liet ze planten omhoog groeien en zette ze planten neer in potten. Rond die saaie boom legde ze een geveltuin aan.