In de natuur voelen veel mensen zich fijn. De natuur, de groene en waterrijke omgeving, daar heb je iets aan. Waarom is dat? Hoe gezond is dat groen en die waterrijke omgeving voor je? En hoe en waarom zijn natuurgebieden met elkaar verbonden? Kijk voor groen en water rond je huis bij Groen dichtbij.
Artikelen over groen en water van de Atlas Leefomgeving
Verander het voedselsysteem. Begin bij jezelf!
Kerstmis staat voor de deur. Voor veel mensen de tijd om gezellig en véél te eten met familie en vrienden.

Rewilding: vertrouwen in natuur geeft hoop op natuurherstel
Dieren in het wild bewonderen, meer biodiversiteit en bijdragen aan de oplossing voor klimaatverandering. Dit en nog veel meer heeft Liesbeth Bakker voor ogen met haar vakgebied.

Plastic waterflesjes in de natuur? Dat is verleden tijd!
Op de Atlas Leefomgeving vind je sinds kort de Openbare Drinkwaterpunten-kaart. Deze kaart geeft een overzicht van alle openbare watertappunten in Nederland.

Moestuinieren op je balkon
Atlas-medewerker Dieneke vergroende haar tuin in het voorjaar, geïnspireerd door de Week van de Groene Tuin. Hup, tegels eruit en groen erin: zo ontstond een vrolijke bloemenzee.
Nieuwe Waterkwaliteitscheck geeft beter inzicht in gezondheidsrisico’s van water in bebouwde omgeving
Water en groen in steden en dorpen hebben veel positieve effecten op de volksgezondheid en de leefomgeving. Maar water kan ook risico’s voor de gezondheid met zich meebrengen.

De biodiversiteit vergroten? Plant inheemse planten in je tuin!
Wereldwijd neemt de biodiversiteit af. We werken niet met de natuur, maar ertegen. Denk aan het gebruik van pesticiden en kunstmest of versnippering.
