In de natuur voelen veel mensen zich fijn. De natuur, de groene en waterrijke omgeving, daar heb je iets aan. Waarom is dat? Hoe gezond is dat groen en die waterrijke omgeving voor je? En hoe en waarom zijn natuurgebieden met elkaar verbonden? Kijk voor groen en water rond je huis bij Groen dichtbij.
Artikelen over groen en water van de Atlas Leefomgeving
Een groene omgeving begint in je tuin
Samen aan de slag om zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten (verder) te vergroenen en te verduurzamen.
Herstel Drents waterland zichtbaar in nieuw fotoboek Drenthe Waterland
Je denkt bij Drenthe eerder aan hunebedden en heidevelden dan aan water. Maar na het lezen van Drenthe Waterland weet je wel beter.
Vier seizoenen in Tuin Brassica in Schalkwijk
De dagen worden korter, de ochtenden koeler en de eerste pompoenen worden geoogst. De herfst is begonnen, een mooi moment voor het festival FĂȘte de la Nature afgelopen weekend.
Groene kansen voor dijken
Onze dijken, dammen en duinen beschermen ons tegen het water. Maar de zeespiegel stijgt en de rivieren moeten meer water afvoeren door hevigere neerslag.
Hoe slim is jouw tuin? Doe mee met Pientere Tuinen en onderzoek je eigen tuinbodem!
Hoe goed is jouw tuin voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering? In het project Pientere Tuinen meten mensen zelf in hun eigen tuin het bodemvocht en de bodemtemperatuur.
Meer biodiversiteit in je tuin? Kies de goede planten uit!
Uit onderzoek van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal blijkt dat een kwart van de Nederlandse tuinbezitters graag planten in hun tuin zet die goed zijn voor bijen, vlinders en andere insecten.