Op de kaart zie je de bestemmingsplannen voor heel Nederland. Gemeenteraden stellen deze plannen op. In de plannen staat wat er met de ruimte in die gemeente mag gebeuren. Bijvoorbeeld waar winkels en bedrijven mogen komen of waar nieuwe woningen mogen worden gebouwd.

Inzicht in je eigen omgeving

Hoe jouw omgeving is ingericht, kan jouw gezondheid beïnvloeden.  Woon je in een groene omgeving? Dan ga je waarschijnlijk vaker in de natuur wandelen of fietsen en beweeg je meer.  Woon je dichtbij (culturele) voorzieningen? Dan ga je er waarschijnlijk ook vaker op uit.

Wat kun je ermee?

Meer informatie over de plannen voor je omgeving geven je houvast en inzicht in wat er om je heen gebeurt. Als je gaat verhuizen, kun je zien wat er eventueel gaat veranderen in de wijk of stad waar je gaat wonen.

Wie heeft de kaart Bestemmingsplannen gemaakt?

De kaart is gemaakt door Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en wordt elke maand vernieuwd. Op Ruimtelijkeplannen.nl vind je extra informatie  over de ontwikkelingen op een locatie.

Wil je de gegevens van de kaart gebruiken?

Bezoek het  Nationaal Georegister voor meer informatie over deze kaart. Neem voor vragen over deze kaart contact op met het contactpunt van beheer PDOK@kadaster.nl. Bij andere vragen kun je onze helpdesk mailen.

Deze tekst is opgesteld door Atlas Leefomgeving en voor het laatst bewerkt op 25-07-2022.