Gijsbert en fien

Na het ontdekken van je eigen leefomgeving, ben je misschien wel nieuwsgierig geworden naar die van je (verre) landgenoot. In Verken de buurt van… laten wij elke week een Nederlander aan het woord die vertelt over zijn/haar leefomgeving. Deze keer de buurt door de ogen van Gijsbert (6 jaar) en zijn zusje Fien (4 jaar)! Ze wonen in Oud-Beijerland en vertellen ons hoe zij deze periode in en rondom het huis beleven.

Gijsbert: "Ik woon op nummer zes, net zoals mijn leeftijd. Ik woon in een mooi huis met leuke spulletjes. De school is heel dichtbij, dus daar kunnen we op de fiets of step naartoe. En ik woon heel dicht in de buurt van mijn vriendjes, vriendinnetjes en opa en oma’s. Daar kan ik nu tekeningen in de brievenbus doen als ik op mijn fiets een rondje maak, want we kunnen ze niet echt zien. Als ik thuis ben speel ik het liefst met de LEGO, op de trampoline of speel ik met mijn zusje en lees Donald Duckjes. Nu doen we thuis ook heel veel schoolwerk en dat is leuk en het gaat goed. Als ik zou mogen verhuizen, dan zou ik naar Oostenrijk verhuizen. Daar is een heel leuke waterglijbaan en het is zo leuk in de bergen. Maar dan wil ik wel de trampoline meenemen."

Fien: "Ik woon in een gewoon huis, dat rood is van kleur. Ik heb een leuke kamer met een hoog bed. Ik houd heel erg van spelen en daar heb ik veel ruimte voor. Nu maken we ook heel veel schoolwerk. Dat is leuk. In de tuin hebben we vogelhuisjes geverfd die we bij andere mensen in de tuin kunnen zetten als cadeautje, omdat we nu niemand kunnen zien. Als ik thuis ben speel ik het liefst met mijn pop en mijn houten make-up spulletjes. Mijn broer mag dan ook altijd meespelen. Als ik zou mogen verhuizen, dan zou ik naar Spanje verhuizen. Daar is het altijd lekker warm en opa en oma gaan daar altijd op vakantie. Dan mag ik daar heel veel zwemmen en naar het strand. Dat is super leuk."

Check jouw plek!

Ben jij benieuwd hoe jouw leefomgeving scoort? Hoe groen is het er? En hoe is de luchtkwaliteit? En hoe zit het met geluid in jouw leefomgeving? Vul jouw adres in op Check je plek en bekijk de kwaliteit van jouw leefomgeving. Wij zijn benieuwd naar hoe jij jouw leefomgeving ervaart. Herken jij jouw leefomgeving in Check je plek? Wat vind jij leuk of bijzonder aan jouw leefomgeving? Wat vind jij belangrijk als het gaat om jouw eigen leefomgeving? En wat is jouw ideale woonplek? Laat het ons weten via atlasleefomgeving@rivm.nl.