Jongen aan het vissen

Twan (14 jaar) woont in Lisserbroek. Dit is een dorp in de gemeente Haarlemmermeer. Hij woont hier met zijn ouders en zijn jongere broertje en oudere zus. Hij woont er heel fijn. Daarom vond hij zijn Check je plek-score een beetje tegenvallen. 

Check je plek score Twan

De luchtkwaliteit scoort niet goed. Twan had een betere score verwacht. Schiphol en de snelwegen in de buurt zijn misschien toch niet zo handig, denkt hij. Wel als je op vakantie wilt trouwens, maar minder op voor de luchtkwaliteit.

De sport- en beweegmogelijkheden in de buurt krijgen een oranje smiley. Dat ervaart Twan heel anders! Hij is in een paar minuten lopen bij zijn voetbalclub. Daarnaast ligt de tennisvereniging waar hij ook speelt. Dichterbij kan haast niet.

Alles dichtbij  

Ondanks de wat minder blije smileys, woont hij heel leuk. Waarom? Alles is in de buurt! Zijn middelbare school is op maar zes minuten fietsen. En ook niet onbelangrijk: al zijn vrienden wonen op korte fietsafstand.

Gezellige buurt

Wat Twan het allerbelangrijkste aan zijn woonplek vindt? Dat de buurt gezellig is! Hij vindt het fijn dat hij de mensen in de buurt kent. Ook vindt hij het belangrijk dat hij veel vrienden heeft om mee af te spreken. Daarom vindt hij het ook zo jammer dat dit nu niet kan. Hij is wel blij dat hij nog kan sporten met een vriend.

Check jouw plek

Ben jij benieuwd hoe jouw leefomgeving scoort? Hoe groen is het er? En hoe is de luchtkwaliteit? En hoe zit het met geluid in jouw leefomgeving? Vul jouw adres in op Check je plek en bekijk de kwaliteit van jouw leefomgeving. Wij zijn benieuwd naar hoe jij jouw leefomgeving ervaart. Herken jij jouw leefomgeving in Check je plek? Wat vind jij leuk of bijzonder aan jouw leefomgeving? Wat vind jij belangrijk als het gaat om jouw eigen leefomgeving? En wat is jouw ideale woonplek? Laat het ons weten via atlasleefomgeving@rivm.nl.