Lieke van Wilpen

Elke maand checkt een Nederlander zijn/haar plek! Lieke (28) woont sinds 2016 samen met haar vriend in Rotterdam – Oude Noorden. Ze wonen prima in ‘kabouterdorp’, met veel bomen en water in de buurt. In deze stad komen Liekes passies voor voeding en architectuur samen. Vieze lucht in de stad? “Ik ben me ervan bewust dat de luchtkwaliteit in Rotterdam slecht is. Alleen merk ik daar zelf niet veel van.”

Score Check je plek Lieke van Wilpen

Toen mijn vriend en ik nog in Tilburg studeerden hadden wij onze zinnen al op Rotterdam gezet. Mijn vriend heeft er een groot deel van zijn jeugd doorgebracht en voelt zich er thuis. Ik was op zoek naar een stad die actief is op het gebied van mijn passies voeding en architectuur. Voor mij brengt Rotterdam dit mooi samen.

Goede kant van Hofplein

De plek waar wij wonen is rustig. We ervaren hier nauwelijks geluidshinder doordat we aan de “goede kant" van Hofplein wonen. We hebben veel bomen en water om ons heen. Ik ben me ervan bewust dat de luchtkwaliteit in Rotterdam slecht is. Alleen merk ik daar zelf niet veel van.

Kabouterdorp

Het complex waarin wij wonen is bekend bij Rotterdammers als 'Kabouterdorp'. Dat slaat op de grote hoeveelheid puntige huisjes die er staan. Het is leuk om in de architectuurstad van Nederland in een opvallend complex te wonen.

Tijdens een wandeling door de stad valt het ons vaak op dat de hoeveelheid groen flink kan worden uitgebreid. We zien dan vooral mogelijkheden voor platte daken en balkons.

Stad en natuur meer in balans

Ons ideaalbeeld is dat de stad en natuur meer in balans zijn. Zelf zijn we al enthousiast aan de slag gegaan met het aanleggen van een moestuin, balkonbakken, een regenton en een irrigatiesysteem. En dat allemaal op het balkon!