Man kijkt naar lucht in Rotterdam

In Verken de buurt van… laten wij elke week een Nederlander aan het woord die vertelt over zijn/haar leefomgeving. Deze keer de buurt van student Thomas (24 jaar). Hij woont bij zijn ouders in Rotterdam centrum, maar is op het moment druk op zoek naar een appartement met vrienden.

Toen ik 18 jaar oud was, verhuisden wij van een woonwijk in Capelle aan den IJssel, naar hartje Rotterdam. In het begin was dit gek. Al mijn vrienden woonde in Capelle en ik had mijn rijbewijs nog niet. Al snel ontdekte ik de voordelen van de stad. Bijna alle kroegen op loopafstand! Ook leeft het veel meer dan Capelle. Vandaar dat er veel vrienden over de vloer kwamen of bleven slapen na een avondje uit.

In deze periode kan ik minder gebruik maken van alle voorzieningen bij mij in de buurt. Ik voel mij af en toe wel opgesloten in huis. Buiten sporten doe ik nu meer dan eerst, wat ervoor zorgt dat ik mij wil opgeven voor de marathon! Ook heb ik een dartbord en pijltjes gekocht, zodat ik mijn vader vaak kan verslaan met een potje darten. 

Mijn plek in Rotterdam centrum scoort niet goed op geluidsoverlast en hoeveelheid groen. Ik heb daar zelf niet veel last van. Ik zou liegen als ik zeg dat er geen lawaai is van auto’s, schepen of dronken studenten. Maar wij hebben dubbel glas en als ik behoefte heb aan meer groen, loop ik naar het Kralingse bos.

Mijn ideale woonplek zou een groot huis in Rotterdam zijn. Vlakbij het park en in een gezellige buurt. Pas als ik kinderen krijg, zou ik vertrekken uit Rotterdam. Eerst blijf ik maar hard doorsparen, want een appartement vinden op deze leeftijd in Rotterdam is niet makkelijk! 

Check jouw plek

Ben jij benieuwd hoe jouw leefomgeving scoort? Hoe groen is het er? En hoe is de luchtkwaliteit? En hoe zit het met geluid in jouw leefomgeving? Vul jouw adres in op Check je plek en bekijk de kwaliteit van jouw leefomgeving. Wij zijn benieuwd naar hoe jij jouw leefomgeving ervaart. Herken jij jouw leefomgeving in Check je plek? Wat vind jij leuk of bijzonder aan jouw leefomgeving? Wat vind jij belangrijk als het gaat om jouw eigen leefomgeving? En wat is jouw ideale woonplek? Laat het ons weten via atlasleefomgeving@rivm.nl.