Albert uit Portugaal

Elke maand checkt een Nederlander zijn/haar plek! Dit keer Albert (83 jaar) uit Poortugaal, een dorp in de gemeente Albrandswaard. De uitslag verbaast hem niet. Hij woont er al meer dan 50 jaar.

Ik heb mijn plek gecheckt! En de uitslag verbaast mij niet. Ik woon sinds 1968 in dit huis. Wij waren de eerste woningen voorzien van centrale verwarming. Vroeger was het hier rustig, met weinig autoverkeer. Er was nooit geluidsoverlast, nu is dat wel anders. De auto’s racen op hoge snelheid door de straat. Ook zijn de buren luidruchtiger geworden.

De vele schaduwrijke bomen staan zowel voor als achter het huis en worden goed onderhouden. Mijn leefomgeving scoort niet goed op beweegmogelijkheden in de buurt, maar ik ervaar genoeg mogelijkheden om te ontspannen. Ik ben dan wel 83, maar sta nog drie keer per week op de tennisbaan. Ik fiets hier in één minuut naar toe. Daarnaast probeer ik bijna elke dag een rondje te fietsen door bijvoorbeeld de Rhoonse Grienden.

Wat is mijn ideale woonplek? Ik zou ook tevreden zijn met een kleiner huis of appartement. Het bijhouden van voor- en achtertuin worden een steeds grotere opgave. Als ik mag kiezen, dan zou ik graag in een bosrijke omgeving wonen, want natuur vind ik prachtig! 

Verken je buurt Poortugaal

Check jouw plek

Ben jij benieuwd hoe jouw leefomgeving scoort? Hoe groen is het er? En hoe is de luchtkwaliteit? En hoe zit het met geluid in jouw leefomgeving? Vul jouw adres in op Check je plek en bekijk de kwaliteit van jouw leefomgeving. Wij zijn benieuwd naar hoe jij jouw leefomgeving ervaart. Herken jij jouw leefomgeving in Check je plek? Wat vind jij leuk of bijzonder aan jouw leefomgeving? Wat vind jij belangrijk als het gaat om jouw eigen leefomgeving? En wat is jouw ideale woonplek? Laat het ons weten via atlasleefomgeving@rivm.nl.