Jaarcongres Relevant

Jaarcongres Relevant 2019, hét congres voor iedereen die werkzaam is op gebied van  Externe Veiligheid, vindt plaats op dinsdag 19 november in Casa te Amsterdam. Dit jaar staat het jaarlijkse congres in het teken van actualiteit en transparantie: wat staat de veiligheidsprofessional te wachten de komende periode en hoe werk je als overheid en bedrijfsleven samen aan een veilig Nederland.

Voor wie?

Het Jaarcongres Relevant 2019 is het congres voor iedereen die werkzaam is op het gebied van Externe Veiligheid.

Programma

We vragen Prof. Dr. Ir. Marjolein van Asselt , raadslid van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, haar licht te laten schijnen op de actualiteit. Wat zijn de grote ontwikkelingen? Waar moeten we ons als veiligheidsprofessional op voorbereiden? Wat betekent dit voor ons vak? Hoe ga je om met transparantie in de samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven?

Eén van die actuele ontwikkelingen is de energietransitie: welke veiligheidsvraagstukken neemt dat met zich mee? Met de komst van nieuwe energiedragers en -bronnen ontstaan er nieuwe risico’s. Hiervoor is nog niet in alle gevallen wet- en regelgeving voorhanden. Wat betekent dit bijvoorbeeld voor vergunningverlening? We voeren het gesprek met Mr. Judith Elsinghorst, directeur Omgevingsveiligheid en Milieurisico’s bij het ministerie van I en M, Dr. Ir. Nils Rosmuller , lector transportveiligheid, risicobeheersing en incidentbestrijding, energietransitie van het Instituut voor Fysieke Veiligheid (IFV) en Jaap Oldenziel , Manager Public Affairs bij Air Liquide Benelux Industry.

Organisatie

Het congres is een initiatief van Relevant, netwerk externe veiligheid, en VVM, netwerk van milieuprofessionals.

Meer informatie?

Meer informatie over het Jaarcongres Relevant vindt u op de website van VVM.