Je ziet hoeveel jouw leefomgeving je uitnodigt om te bewegen. Hoe meer sportaccommodaties, sport- en speelplekken, voorzieningen en recreatief groen en blauw, hoe hoger jouw gemeente of buurt scoort op een schaal van 0 tot en met 100. Ook fiets- en wandelpaden tellen mee. Zoom ver in om ook de buurtgegevens te zien.

Waar in Nederland kan je volop bewegen?

Waarom is een beweegvriendelijke omgeving belangrijk voor jouw gezondheid? Ontdek het op onze Atlas-pagina: Bewegen | Atlas Leefomgeving. Stedelijke gemeenten scoren hoger dan overige gemeenten in de Kernindicator Beweegvriendelijke Omgeving. Dit komt vooral doordat ze hoger scoren op de nabijheid van voorzieningen, de aanwezigheid van sport- en speelplekken en de aanwezigheid van sportaccomodaties. Daar staat tegenover dat de niet-stedelijke gemeenten hoog scoren op de aanwezigheid van recreatief groen en blauw. Bekijk waar je gemeente of buurt nou precies goed op scoort (sporthallen, speeltuinen etc.) door met de i-knop in de kaart te klikken.

Wie heeft de kaart van Beweegvriendelijkheid gemaakt?

Atlas Leefomgeving heeft deze kaart gemaakt met gegevens van de Kernindicator Beweegvriendelijke Omgeving van het Mulier Instituut uit 2022.

Nieuwe versie verwacht

Onbekend

Wil je de gegevens van de kaart Beweegvriendelijkheid gebruiken?

Bezoek het Nationaal Georegister (NGR) om de gegevens te downloaden. Je kunt ze daarna bekijken met software voor kaarten. Heb je andere vragen? Mail onze helpdesk.


Deze bijsluiter is voor het laatst bewerkt op 15-01-2024.