Check je plek

Het Atlas-team lanceerde op 14 mei de nieuwe tool Check je plek. Gebruikers vullen hun adres in en krijgen met een klik een overzicht van de kwaliteit van hun eigen leefomgeving. In de eerste maand namen maar liefst 10.000 bezoekers een kijkje op Check je plek.  Wij werken inmiddels hard aan Check je plek 2.0. Wat gaat er veranderen?

Wij zijn heel blij met alle positieve reacties. Dank daarvoor! Maar ook jullie verbeterpunten nemen wij serieus en nemen wij mee in Check je plek 2.0. We zijn hard aan de slag gegaan. Straks geeft Check je plek een nog nauwkeuriger beeld van de kwaliteit van jouw leefomgeving. 

Kaarten verbeterd en geactualiseerd

Wij zijn druk geweest met het verbeteren van de kaartinformatie uit Check je plek. Zo geeft onze groenkaart in de nieuwe versie een beter beeld van de hoeveelheid groen op de desbetreffende locatie. Verder wordt ook de buurtinformatie geactualiseerd en zijn de luchtkwaliteitskaarten en de energielabels van huizen vernieuwd.  

Meer informatie

Verder hebben wij de informatie uitgebreid. Zo vind je in Check je plek 2.0 meer informatie over voorzieningen en werkgelegenheid in jouw buurt en ook informatie over hoe veilig je nieuwe leefomgeving is. We gaan ook de informatie toegankelijker maken door meer smiley’s te gebruiken. De meer geïnteresseerde gebruiker kan ook de cijfers achter de smiley zien.

Check jouw plek!

Kijk hoe jouw leefomgeving scoort op Check je plek. Deel jouw ervaring via hashtag #checkjeplek op social media. Of laat het ons weten via atlasleefomgeving@rivm.nl. Ook als je vragen, opmerkingen of verbeterpunten hebt.