Week van de Groene Tuin

Een groene tuin: daar word je toch vrolijk van? Milieu Centraal organiseert samen ons en andere partners van 12 tot en met 18 april 2022 De Week van de Groene Tuin. Tijdens deze week gaan we elke dag verschillende groene en duurzame tips delen.  Doe je ook mee?

Tijdens de Week van de Groene Tuin van 12 t/m 18 april gaan we samen zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten (verder) vergroenen en verduurzamen. Een week lang kun je meedoen aan acties en krijg je tips zoals de tuin klimaatbestendig maken, het voorkomen van onkruid en plagen, en tips om meer dieren in de tuin van voedsel en schuilplek te voorzien.

Wat levert jou meedoen op?

Door je tuin, balkon of straat te vergroenen en te verduurzamen zorg je voor minder wateroverlast en hittestress die worden veroorzaakt door het veranderende klimaat. Met groen verwelkom je ook insecten, vogels en andere dieren en draag je daarmee bij aan biodiversiteit. Bovendien krijgen plagen en onkruid in een evenwichtige tuin minder ruimte en zijn minder bestrijdingsmiddelen nodig.

Doe mee!

Doe jij ook mee? Kijk voor meer informatie op www.weekvandegroenetuin.nl.

Ambassadeur Lodewijk Hoekstra: "Laten wij samen aan de slag gaan!"

Lodewijk Hoekstra (bekend van het tv-programma Eigen Huis en Tuin) is ambassadeur is van de Week van de Groene Tuin! Hij is ook initiator van NL Greenlabel, een platform dat zich richt op vergroening van de leefomgeving. Lodewijk: “Het vergroenen en verduurzamen van je tuin of balkon is niet alleen leuk om te doen, maar ook belangrijk met het oog op het veranderende klimaat en het stimuleren van de biodiversiteit. Bovendien voorkom je plagen met een tuin waar veel verschillende soorten leven. Laten we samen aan de slag gaan met het vergroenen van onze omgeving!”

Zelf actie opzetten of aanhaken?

Wil je zelf een actie opzetten of als partner aanhaken? Neem dan contact op via groenetuin@milieucentraal.nl.
 

Over de Week van de Groene Tuin

De Week van de Groene Tuin is een campagne van de coalitie ‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin’. Verschillende samenwerkende partijen zetten zich in om Nederlandse tuinen te vergroenen en samen ontwikkelen zij initiatieven om inwoners te helpen hun tuin klimaatadaptief en biodivers in te richten.