Energielabels Den Haag

Onze kaart met energielabels is geactualiseerd. Er zijn zo’n 600.000 nieuwe adressen bijgekomen met een label en bestaande labels zijn soms gewijzigd. Het energielabel laat zien hoe zuinig of onzuinig en bepaalde woning is. Scoort jouw huis niet zo goed? Ga dan aan de slag! Door je energieverbruik te verlagen, kun je effectief je eigen CO2-uitstoot verminderen. Beter voor het klimaat én je portemonnee.

Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan om je woning energiezuinig te maken. Milieu Centraal heeft goede tips voor het verduurzamen van je huis op verbeterjehuis.nl. Maar het is ook heel leuk om dat samen met anderen te doen. Andere bewoners in je straat of wijk lopen vaak tegen dezelfde vragen aan. 

Hoe energiezuinig is jouw buurt?

Voor een eerste indruk over de situatie in je buurt is de kaart met energielabels erg handig. Bekijk de geregistreerde energielabels van woningen in jouw straat. Op de kaart zijn de zeer zuinige woningen groen (klasse A++++) en de zeer onzuinige rood (klasse G). Nog niet alle gebouwen hebben een geregistreerd energielabel, die kleuren wit op de kaart. De kaart is bijgewerkt tot 1 januari 2021.

Ben je benieuwd welk energielabel een specifiek huis heeft? Zoek dan met postcode en huisnummer het meest recente energielabel op.

Vraag tips aan de buren!

Op de kaart zie je welke woningen al goed scoren.  Zijn die woningen vergelijkbaar met jouw huis? Dan kunnen deze mensen je vast nuttige tips geven. Welke woningen scoren minder goed? Misschien kunnen jullie samen in actie komen en uitzoeken wat voor jullie huis een goede keuze is. Kijk ook eens op slimmebuur.nl waar buren elkaar adviseren over energie besparen.

Check subsidiemogelijkheden

In veel gemeenten zijn er al lokale initiatieven voor verduurzaming. Check of je daarbij aan kunt sluiten. Voor sommige duurzame maatregelen kun je een subsidie aanvragen. Kijk welke subsidies jij mogelijk kunt aanvragen op verbeterjehuis.nl.