Gezonde leefomgeving

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) zoekt vanuit het Rijksprogramma Gezonde Leefomgeving beleidsambtenaren (sociaal, fysiek en ruimtelijk) en adviseurs om mee in gesprek te gaan over ‘vuistregels voor een gezonde leefomgeving’. Het gaat om vuistregels binnen de thema’s bewegen, spelen en actieve mobiliteit. Praat jij mee? 

Werk jij mee aan de inrichting van de openbare ruimte en ben je geïnteresseerd in het meenemen van gezondheid daarin? Of werk jij aan meer sporten, spelen en/of bewegen in de openbare ruimte of aan actieve mobiliteit? Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) onderzoekt hoe vuistregels voor een gezonde leefomgeving jou daarbij kunnen helpen. Vuistregels kun je zien als een soort advieswaarden: richtlijnen voor thema's waar geen of weinig normen voor zijn. 

Denk jij mee?

Het RIVM zoekt beleidsambtenaren (sociaal, fysiek of ruimtelijk) en adviseurs die mee willen denken over onder andere het opstellen van vuistregels en de wensen/behoeften van de doelgroep. Wat werkt wel en wat niet? 

Hoeveel tijd kost het?

Het kost je 1 tot 2 uur in de laatste week van februari of in de eerste week van maart. Voorbereiden is niet nodig.

Aanmelden

Denk jij mee? Laat dan je e-mailadres vrijblijvend achter via pglo@gezondeleefomgeving.nl. Dan neemt de projectleider van het programma Gezonde Leefomgeving contact met je op. 

Vervolg

Het onderzoek is onderdeel van het Rijksprogramma Gezonde Leefomgeving in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het RIVM houdt je na het gesprek graag op de hoogte van de uitkomsten en vorderingen.