Atlas banner

Ontdek de toekomst van ruimtelijke ontwikkeling tijdens de inspirerende Atlas Werkconferentie 2023 op 14 september aanstaande in het Keilepand in Rotterdam! Het thema is dit jaar de ‘De Compacte Stad – de toekomst van ruimtelijke ontwikkeling’. Kom kennis maken met nieuwe concepten en duurzame oplossingen om onze leefomgeving te transformeren.

Of je nu woont in een dorp of in een grote stad, de kans is groot dat de planoloog naar je leefomgeving kijkt volgens het concept ‘de compacte stad’. In dit concept komen wonen, werken, natuur, recreëren en vervoer steeds dichter bij elkaar te liggen. Nederland moet immers steeds zuiniger omgaan met ruimte. Op de Atlas Leefomgeving worden de contouren van risico’s en milieueffecten op kaarten in beeld gebracht. Omdat er meer moet op minder ruimte komen de contouren dichter bij elkaar te liggen. En overlappen elkaar zelfs.

Wat zijn de gevolgen van het loslaten van de traditionele functiescheiding tussen woonwijken, winkelgebieden en industrieterreinen? En hoe kun je bewoners betrekken bij dit soort nieuwe ontwikkelingen? Oftewel: wat betekent deze ontwikkeling naar een compacte ruimtelijke ordening in de praktijk? En aan welke informatie hebben betrokkenen behoefte om hierover met elkaar het goede gesprek te voeren? Deze vragen staan centraal tijdens deze editie van de Atlas Werkconferentie.

Het Keilepand: een bruisende hotspot

Rotterdam is een mooie plek om samen het concept van de compacte stad nader te verkennen. Rotterdam groeit en er is een tekort aan ruimte. In de Omgevingsvisie ‘Veranderstad’ kijkt Rotterdam wat voor stad ze in de toekomst wilt worden. Het Rotterdamse Keilepand maakte een transformatie door: van vooroorlogse groente- en fruitloods naar een bruisende hotspot waar gelijkgestemde bedrijven aan een duurzame toekomst bouwen. Maak tijdens onze Atlas Werkconferentie kennis met deze stoere en unieke locatie in het Rotterdamse havengebied.   

Programma

Tijdens deze conferentie heb je ook de kans om enkele bijzondere aspecten van een compacte stad te ervaren. Het programma is nog niet helemaal definitief. Maar we lichten graag een tipje van de sluier op. Verheug je alvast op deze activiteiten: 

  • Stap aan boord van de toekomst en maak een exclusieve tocht met een Waterstof Watertaxi. Waterstof is een van de veelbelovendste innovatieve toepassingen om CO2-uitstoot terug te brengen. Leer hoe waterstof als schone energiebron wordt gebruikt en ontdek de mogelijkheden voor duurzaam vervoer in een compacte stad.
  • Neem een kijkje in De voedseltuin. Duik in de wereld van duurzame geteelde seizoensgroenten. Ontdek hoe mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op duurzame wijze voedsel produceren voor mensen die het niet breed hebben. En leer hoe voedseltuinen bijdragen aan een gezonde en zelfvoorzienende leefomgeving in compacte steden.

Het programma start om 10.00 uur, registratie vanaf 09.15 uur. We sluiten de dag om 16.00 uur af met een netwerkborrel. Het voorlopige tijdschema vind je op onze website.

Kortom, dit is dé gelegenheid om in contact te komen met gelijkgestemde professionals en waardevolle connecties te leggen. 

Registratie binnenkort!

Begin augustus ontvang je een officiële uitnodiging met daarin het complete programma en de mogelijkheid voor registratie.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op onze website.

Heb je vragen?

Heb je vragen over de bijeenkomst? Neem dan contact op met de organisatie via rws@caos.nl.
 
Benieuwd? Reserveer 14 september 2023 alvast in je agenda!