Reserveer donderdag 12 september alvast in je agenda! Dan organiseert Atlas Leefomgeving de jaarlijkse Atlasconferentie in de Act Eventstudio’s in Arnhem. Dit keer nemen we je mee in de wereld van Generatie Alpha: mensen die geboren zijn na 2010 en kijken we hoe die op kunnen groeien in een veilige, gezonde en duurzame buurt.

Waar generatie Z zich onderscheidde als digital natives die zich sneller dan ooit technologie eigen maakten, groeiden mensen die geboren werden na 2010 al op met digitaal vaardige Millennials als ouders. Dus wat maakt de Alpha-generatie anders en in wat voor wereld groeit deze nieuwe generatie op?

Na razendsnelle technologische vernieuwing groeit een nieuwe generatie op in tijden van grote ecologische veranderingen. Het klimaat verandert. Energie wordt in hoog tempo duurzaam en het gebruik van grondstoffen wordt circulair. Schoolpleinen worden groener en we weten ook steeds meer van de effecten van milieuvervuiling op opgroeiende jeugd. Natuurlijk laat geen enkele generatie veranderingen zomaar gebeuren, maar hoe betrekken we de ideeën van jongeren bij deze ontwikkelingen? Hierover gaan we tijdens de Atlasconferentie 2024 in gesprek met allerlei interessante sprekers uit het veld. 


Zet ‘m in je agenda!

Kortom: het is echt de moeite waard om donderdag 12 september in je agenda vrij te houden! Hopelijk ben jij er dit jaar ook bij!