Man houdt kind in de lucht in landschap

Een aantal GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst)’en heeft de handen ineengeslagen en een website over leefomgeving en gezondheid voor de inwoners van die leefomgeving ingericht. Deze website biedt overzichtelijke en betrouwbare informatie over allerlei onderwerpen in en om het huis. Deze maand is de website vernieuwd.

Op de vernieuwde website GGDLeefomgeving.nl vind je nu meer infographics en video’s, waaronder onze ‘ eigen’  Atlasvideo over luchtkwaliteit. De website heeft geen kaarten.

Van harde muziek tot vervelende beestjes

“Hoe voorkom je gehoorschade door harde muziek? Wat moet je doen als je schimmels in de badkamer hebt? Of als je last hebt van de eikenprocessierups?” GGDLeefomgeving.nl geeft antwoord op deze en andere veelgestelde vragen over leefomgeving en gezondheid. Een aantal onderwerpen, zoals lucht en verkeersgeluid, overlappen met informatie op Atlas Leefomgeving. Maar de GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst)-website besteed bijvoorbeeld ook aandacht aan roken of koolmonoxide in huis. We bekijken waar we slim door kunnen verwijzen naar elkaars websites.

Betrouwbare informatie én advies voor iedereen

De website geeft naast informatie óók advies over wat te doen om gezondheidsrisico’s te voorkomen. De teksten zijn goed te begrijpen en worden up-to-date gehouden. Onder ‘ Nieuws’  leest u bijvoorbeeld over de start van de koolmonoxide campagne.

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen over de site? Mail dan ggdleefomgeving@vggm.nl.