Waar kan jij afkoelen?

Een foto van drie kinderen op een grote opblaasband in een meer

Op hete zomerdagen wil je vaak maar één ding: afkoelen! Lekker zwemmen of spelen in de schaduw. Weet jij waar je dit het beste kan doen?

Deze Verken en ontdek-pagina is gemaakt in samenwerking met studenten van de Hogeschool Utrecht.

Getekende jongen met zweetdruppel op zijn gezicht en zon op de achtergrond

Hey jij daar! Had jij het van de zomer ook zo verschrikkelijk warm? Ik wist niet waar ik heen moest om af te koelen met mijn vrienden. De aarde warmt steeds meer op, grote kans dat wij snel weer zo’n warme zomer krijgen.

Afkoelen bij jou in de buurt?

Getekende parasol

In de stad is het vaak warmer dan op het platteland waar de wind staat. Probeer eens zelf uit te zoeken of het in jouw buurt warmer is of juist koeler, want ik ben benieuwd of jij koeler woont dan ik! Vul je adres in op de kaart.

Kaart stedelijk hitte-eiland effect

 

 

Kaart van het stedelijk hitte eiland effect

 

Waar kan je zwemmen in de buurt?

Kaart met zwemlocaties

 

Getekend meisje in zwembad

Als het zo warm is wil je natuurlijk lekker afkoelen en zwemmen met je vrienden. Maar dan is het fijn om te weten waar jij veilig kan zwemmen. Alle blauwe stippen zijn openbare zwembaden, daar kan je zwemmen met je vrienden. Waar kan jij het beste zwemmen in jouw buurt? Kijk op de kaart!

Kaart zwemplekken en zwembaden

Waar kan je in de schaduw spelen?

Getekende fiets met bomen op de achtergrond

Als het lekker weer is, kan je natuurlijk ook gaan fietsen of een balletje te trappen met je vrienden. Maar in de felle zon is dat natuurlijk niet lekker, in het bos verstoppertje spelen is wel lekker koel! Kijk op de kaart en check je adres in de zoekbalk. Ik ben benieuwd naar jouw uitkomst!

Bomenkaart

 

 

Bomenkaart