Banner workshops vervolg Atlas Werkconferentie Online

Het Atlas-team organiseert als vervolg op de Atlas Werkconferentie op 18 mei 2021 een workshopreeks. Elke maand kun je een workshop volgen. We trappen af met de workshop Samenwerken aan een gelukkige leefomgeving: geef duurzame doeners een boost! op dinsdag 28 september 2021. Liesbeth Paardekooper en Marion van Amelrooij van Geluksplekken gaan met jou in een interactieve workshop onderzoeken hoe je van bedrijven en bewoners ‘Duurzame doeners’ kunt maken. Klik op de workshop om je in te schrijven! 

Lopende tekst

Duurzame doeners

Dinsdag 28 september 2021 van 16:00-17:00 uur
Liesbeth en Marion van Geluksplekken gaan met jou onderzoeken hoe je van bedrijven en bewoners ‘Duurzame doeners’ kunt maken. 
Duurzame doeners zijn mensen die hun leefomgeving verbeteren en andere mensen kunnen inspireren om ook een steentje bij te dragen aan hun leefomgeving. In deze workshop gaan we kijken hoe wij deze doeners een podium kunnen geven. Zo krijgen hun goede initiatieven een vliegwieleffect.

Lees meer 

tekst

Logo 52 dagen duurzaam

Dinsdag 26 oktober 2021 van 16:00-17:00 uur
Wil jij als gemeente, organisatie of groepje enthousiastelingen Nederland ook zo graag verduurzamen? Laat je inspireren door Serge Calon van 52wekenduurzaam. Elke week maken ruim 17.000 Nederlanders een nieuwe duurzame stap. Bijvoorbeeld een week zonder afval of een week geen vlees eten. Serge vertelt hoe dit initiatief in no-time een succes werd.  Meer informatie volgt!

Lopende tekst

Gids Gezonde Leefomgeving

Dinsdag 30 november 2021 van 16:00-17:00 uur
Datum onder voorbehoud
In de Gids Gezonde Leefomgeving kun je ontdekken hoe je kunt (samen)werken aan een gezonde leefomgeving. Leer meer over inzichten, ruimtelijke data, instrumenten en werkvormen om samen te werken aan een gezonde leefomgeving

Meer informatie volgt!

Register externe veiligheid

Register Externe Veiligheid

Dinsdag 25 januari 2022  van 16:00-17:00 uur
Datum onder voorbehoud
Het Register Externe Veiligheidsrisico’s (REV) is een database waarin de informatie over de externe veiligheidsrisico’s verzameld wordt. Het gaat om risico's rondom de opslag, het transport en het gebruik van gevaarlijke stoffen. De informatie wordt zichtbaar gemaakt via kaarten, in onder andere de Atlas Leefomgeving. Iedereen kan op deze kaarten zien waar risicovolle activiteiten plaatsvinden en wat dat betekent voor de leefomgeving.

Meer informatie volgt!

Lopende tekst

Screenshot van de website van het Duitse Geoportal

Dinsdag 22 februari 2022 van 16:00-17:00 
Datum onder voorbehoud 
Wist je dat onze oosterburen ook een milieuportaal hebben? GEOportal NRW is specifiek gericht is op de Duitse regio Nordrhein-Westfalen. Op de Atlas vind je ook enkele kaarten uit deze regio. Hoor meer over de interessante samenwerking tussen Atlas Leefomgeving en Nordrhein-Westfalen.

Meer informatie volgt!

Lop

Alex van Keulen met At

Dinsdag 29 maart 2022 van 16:00-17:00
(datum onder voorbehoud) 
Tv-makelaar Alex van Keulen licht de nieuwste tool van de Atlas toe: Vind je plek. Deze tool is nu nog in ontwikkeling. Maar straks hoor je er alles over. 

Meer informatie volgt!

Vervolg op Atlas Werkconferentie 2021

De workshops zijn onderdeel van de jaarlijkse Atlas Werkconferentie die op 18 mei j.l. online plaatsvond. Lees het verslag of bekijk de presentaties van de workshops.