Banner workshops vervolg Atlas Werkconferentie Online

In 2021 heeft het Atlas-team als vervolg op de jaarlijkse Atlas Werkconferentie een workshopreeks georganiseerd. Op deze pagina kan je lezen welke workshops er zijn geweest. Vanaf mei 2022 beginnen we met een nieuwe reeks workshops. Bekijk alvast de nieuwe workshops. 

De workshops uit 2021 zijn onderdeel van de jaarlijkse Atlas Werkconferentie die op 18 mei j.l. online plaatsvond. Lees het verslag of bekijk de presentaties van de workshops.

Eerdere edities

Heb je een workshop gemist en ben je benieuwd naar de workshop? Hieronder zie je welke workshops al geweest zijn en kun je de presentaties zien en een verslag van de workshops lezen. 

Lopende tekst

Screenshot van de website van het Duitse Geoportal

Wist je dat onze oosterburen ook een milieuportaal hebben? GEOportal NRW is specifiek gericht is op de Duitse regio Nordrhein-Westfalen. Op de Atlas vind je ook enkele kaarten uit deze regio. Hoor meer over de interessante samenwerking tussen Atlas Leefomgeving en Nordrhein-Westfalen.

Meer informatie volgt!

Lopende tekst

Duurzame doeners

Liesbeth en Marion van Geluksplekken onderzochten met deelnemers hoe je van bedrijven en bewoners ‘Duurzame doeners’ kunt maken. Duurzame doeners zijn mensen die hun leefomgeving verbeteren en andere mensen kunnen inspireren om ook een steentje bij te dragen aan hun leefomgeving.Lees het verslag

Lopende tekst

52weken duurzaam

 Serge, Ivo en Caro van 52wekenduurzaam deelden hun succesverhaal in de workshop ‘Meer dan 52wekenduurzaam: hoe krijg je mensen op een lichtvoetige manier mee om duurzamer te leven’?

Bekijk de presentatie terug

 

Lopende tekst

Lubeckplein

Het Lübeckplein in Zwolle bij het station was best een saaie plek. Veel steen, weinig groen en veel dode hoeken. Dat kan anders, dacht de gemeente Zwolle. Zo werd het Lübeckplein samen met bewoners omgetoverd tot een levendige plek waar je kan sporten én zelfs tomaten kan plukken! Barbara van Gulick van de Gids Gezonde Leefomgeving en Anne-Marie Mosterman-Ekkelenkamp van de gemeente Zwolle onderzochten met 37 enthousiaste deelnemers hoe je een gezonde leefomgeving kunt ontwikkelen samen met bewoners.
 

Bekijk de presentatie terug