Je ziet het aantal mensen dat na een tekenbeet met een rode vlek of ring op de huid door de huisarts zijn gezien in 2021. Dit is een eerste symptoom van de ziekte van Lyme. In de rode gebieden op de kaart zijn de meeste gevallen gemeld door de huisarts

Meeste bezoeken aan de huisarts na een tekenbeet in het Noorden en Oosten van Nederland

De meeste bezoeken aan de huisarts na een tekenbeet met een rode vlek of ring op de huid zijn in het Noorden en Oosten van Nederland. Teken zitten in duinen, heidegebieden, beschutte weilanden, parken en tuinen. Op Tekenradar kan je melding maken van een tekenbeet, rode ring of vlek, of andere vorm van de ziekte van Lyme.

Wie heeft de kaart van de ziekte van Lyme gemaakt?

De kaart is gemaakt door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu)) voor het jaar 2021. De cijfers zijn gebaseerd op landelijk onderzoek naar het vóórkomen van de ziekte van Lyme in de huisartsenpraktijk. Bekijk hier de resultaten van eerdere jaren. De kleur in de legenda geeft het aantal ziektegevallen per 100.000 inwoners weer.

Wil je de gegevens van de kaart gebruiken?

Bezoek het Nationaal Georegister voor meer informatie over de kaart. Bij andere vragen kun je onze helpdesk mailen.

Deze bijsluiter is opgesteld door de Atlas Leefomgeving in overleg met RIVM en is voor het laatst bewerkt op 01-07-2023.