Je ziet hoeveel jouw leefomgeving je uitnodigt om te bewegen. Hoe meer sportaccommodaties, sport- en speelplekken, voorzieningen en recreatief groen en blauw, hoe hoger jouw gemeente of buurt scoort op een schaal van 0 tot 100. Ook fiets- en wandelpaden tellen mee. Zoom ver in om ook de buurtgegevens te zien.

Waar in Nederland kan je volop bewegen?

Waarom is een beweegvriendelijke omgeving belangrijk voor jouw gezondheid? Ontdek het op onze Atlas-pagina: Bewegen | Atlas Leefomgeving. Stedelijke gemeenten scoren hoger dan overige gemeenten in de mate van beweegvriendelijkheid. Dit komt vooral doordat ze hoger scoren op de nabijheid van voorzieningen, de aanwezigheid van sport- en speelplekken en de aanwezigheid van sportaccomodaties. Daar staat tegenover dat de niet-stedelijke gemeenten hoog scoren op de aanwezigheid van recreatief groen en blauw.

Wie heeft de kaart van beweegvriendelijkheid gemaakt?

Atlas Leefomgeving heeft deze kaart gemaakt met gegevens van de kernindicator Beweegvriendelijke Omgeving van het Mulier Instituut uit 2022.

Wil je de gegevens gebruiken?

Bezoek het Nationaal Georegister (NGR) om de gegevens te downloaden. Je kunt ze daarna bekijken met software voor kaarten. Wil je weten waar je gemeente of buurt nou precies goed op scoort (sporthallen, speeltuinen etc.)? Kijk dan bij Sportopdekaart.


Deze bijsluiter is voor het laatst bewerkt op 01-06-2022.