Doe jij de komende twee weken ook mee met onze challenge Toerist vanuit eigen huis? Met deze challenge willen wij mensen meer bewust maken van hun leefomgeving. Met als vertrekpunt onze nieuwe tool Check je plek. De challenge loopt van 14 mei tot en met 28 mei 2020. 

Atlas Leefomgeving lanceerde op 14 mei Check je plek.  Met deze tool krijg je met één klik op de knop een overzicht van de kwaliteit van je leefomgeving. Het enige wat je hoeft te doen, is je adres in te vullen of in het kaartje op een locatie te klikken. Ontdek hoe jouw leefomgeving scoort en bekijk jouw adres op Check je plek.

Challenge Toerist vanuit eigen huis

Wij dagen je uit om mee te doen met de challenge Toerist vanuit eigen huis. Check jouw adres op Check je plek en kijk wat er beter kan in jouw leefomgeving. Want het kan altijd schoner, stiller of groener. Bedenk een leuke actie om hier zelf een bijdrage aan te leveren. Maak je actie zo groot of klein als jij wilt. Ga jij meer groen creëren door je eigen moestuin te beginnen op jouw balkon? Of verplaats je jouw rondje hardlopen naar een schoner gebied een stukje verderop? Maak vervolgens een leuke foto, gedicht, verhaal of filmpje over je actie. 

Hoe doe je mee?

Onze challenge loopt van 14 tot en met 28 mei. Deel je actie in deze periode op social media onder de hashtag #Checkjeplek. Dan weten wij dat je mee doet. Wil je eeuwige roem vergaren? Stuur je bijdrage dan tot en met 28 mei 2020 naar atlasleefomgeving@rivm.nl. Wij delen alle ingezonden acties op onze challenge-pagina.

Waarom mee doen? 

Je kunt ergens jaren wonen en nog steeds nieuwe dingen ontdekken. In deze challenge ontdek je hoe jouw omgeving scoort en kijk je hoe je zelf een klein verschil kunt maken. Leuk toch! De leukste inzending belonen wij bovendien met een Verbeter je leefomgeving-pakket. Op maandag 1 juni maken wij bekend wie er heeft gewonnen.