Spoorpark Tilburg

Op dinsdag 7 februari van 16.00 uur – 17.00 uur organiseert de Atlas Leefomgeving de online inspiratiesessie ‘Is er in Nederland te weinig ruimte voor recreatie en spel?’. Een recreatieruimte in je wijk is noodzakelijk voor de leefbaarheid in je wijk. In deze ruimte kan iedereen sporten, spelen, bewegen en ontmoeten. Maar wat als het op die plekken drukker wordt, onveiliger en minder schoon? Laat je inspireren door Tinco Lyclama van het Bureau voor Ruimte en Vrije Tijd en Madeleine Frelier van OBB ingenieurs. Zij nemen jou mee in de huidige uitdagingen en vertellen hoe je deze ruimte optimaal kunt benutten.

Ruimte voor recreatie

Natuur en erfgoed zijn de lievelingsplekken van recreanten en toeristen. Juist op die plekken wordt het drukker, onveiliger en minder schoon. Tegelijkertijd staat Nederland een groei van het aantal inwoners en toeristen te wachten. Tinco Lycklama laat zien hoe dit de druk op bestaande gebieden verhoogt. En hoe je hiermee omgaat (sturen op balans) als beheerder of bijvoorbeeld beleidsmaker. Hij houdt tevens een pleidooi voor het inplannen van extra recreatieruimte in woningbouwplannen.

Ruimte voor spelen

Ruimte in de stad is schaars wordt er geroepen. Tegelijkertijd zijn er parken, hofjes en pleintjes waar niemand wil komen. Ook is er behoefte aan steeds meer woningen in de stad én aan een omgeving die sociale interactie, beweging, klimaatadaptatie en biodiversiteit bevordert. Kortom de buitenruimte staat onder druk. Madeleine Frelier legt uit hoe zij in haar werk harde en zachte data combineert. Zij komt daarmee tot een integrale afweging om het voorzieningenniveau op peil brengen. En neemt ambities zoals klimaatadaptie, biodiversiteit en inclusiviteit daarin mee.

Wat leer jij?

Je ontdekt de huidige uitdagingen en ontwikkelingen op het gebied van recreatie en spel.

Voor wie?

Beleids- en beheermedewerkers Ruimtelijke Ontwikkeling bij gemeentes, provincies en omgevingsdiensten. Dataspecialisten op gebied van recreatie, natuur en spelen.

Doe jij mee?

Op dinsdag 7 februari 2023 van 16.00 uur – 17.00 uur, online vanuit je eigen werkplek via Microsoft Teams. Inloop is vanaf 15.45 uur.

Meld je aan voor de workshop!

Contact

Heb je vragen of wil je ook een workshop of inspiratiesessie organiseren? Stuur dan een mail naar Stephanie.Wesselink@rws.nl.

 

Workshopreeks

De inspiratiesessie ‘Is er in Nederland te weinig ruimte voor recreatie en spel?’ is de eerst online sessie van 2023 die Atlas-team organiseert.  Deze sessie is onderdeel van de jaarlijkse Atlas Werkconferentie die op 21 april j.l. online plaatsvond.Bekijk de andere workshops!