Banner workshops vervolg Atlas Werkconferentie Online

Het Atlas-team organiseert als vervolg op de jaarlijkse Atlas Werkconferentie een workshopreeks. Vanaf mei 2022 kun je elke maand een workshop volgen.

Lopende tekst

Hierbij specificaties voor het aanleveren van video’s. -	Resolutie: 1920x1080 pixels (16:9) -	Codec: ProRes 422 (LT) of MP4 (H.264 encoded) -	Frame rate: 25 of 50 FPS

Docenten Paul van der Donk en Marien de Bakker van de HAS Hogeschool laten jou zien hoe je data als basisinformatie inzet voor participatie. Kun je eigenlijk nog wel participeren zonder data als basisinformatie? Of is die data juist belangrijk om samen tot goede keuzes te komen? Paul en Marien gaan hierover graag met jou in gesprek! 

Bekijk de presentatie terug

Lopende tekst

Atlas van de Regio

Wie is de eigenaar van welke grond in Nederland? Waar staan ecologische systemen het meest onder druk? En waar liggen gebieden met een verhoogde kans op overstroming? Dat en meer zie je in de actieve kaartviewer Atlas van de Regio. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL Planbureau voor de Leefomgeving) ontwikkelde deze website om beleidsmakers van provincies en gemeenten te ondersteunen bij onderzoek naar ruimte, milieu en leefomgeving. Met de kaartinformatie uit de Atlas van de Regio kunnen gebiedsgerichte verkenningen en plannen nu nog beter op samenhang worden onderzocht en getoetst.

Op dinsdag 28 juni van 16.00 tot 17.00 uur organiseert de Atlas Leefomgeving de online workshop ‘Hoe zet je de Atlas van de Regio in als instrument voor ruimtelijk onderzoek?’. Kersten Nabielek van het Planbureau voor de Leefomgeving legt uit hoe je de kaarten van de Atlas van de Regio kunt gebruiken als hulpmiddel bij onderzoek naar ruimte, milieu en leefomgeving.

Bekijk de presentatie terug

Lopende tekst

Voedselbos

Ben je benieuwd of jij ook een voedselbos aan kan leggen? Of ben jij benieuwd wat een voedselbos jou of jouw gemeente oplevert? Tijdens deze workshop kom je erachter! Een voedselbos is een ingewikkeld systeem met verschillende planten lagen die samen werken. Er zijn grote voedselbossen die machinaal geoogst worden, maar het is ook mogelijk om in je achtertuin een voedselbosje aan te leggen. Tijdens de workshop hoor je van Atlas collega Liesbet een mooi voorbeeld over de aanleg van een voedselbos. Daarbij leer je ook meer over nuttige en eetbare planten,  welke soorten planten goed samen gaan en hoe robuust een voedsel bos kan zijn. Wat levert het je op? Met een voedselbos werk je samen met de natuur om voedsel te produceren.

Meer informatie volgt!

Eerdere edities

Heb je in 2021 een workshop gemist en ben je benieuwd naar de workshop? Op deze pagina zie je welke workshops in 2021 zijn geweest en kun je de presentaties en verslagen van de workshops lezen.