Banner workshops vervolg Atlas Werkconferentie Online

Het Atlas-team organiseert als vervolg op de jaarlijkse Atlas Werkconferentie een workshopreeks. Vanaf mei 2022 kun je elke maand een workshop volgen.

Lopende tekst

Hierbij specificaties voor het aanleveren van video’s. -	Resolutie: 1920x1080 pixels (16:9) -	Codec: ProRes 422 (LT) of MP4 (H.264 encoded) -	Frame rate: 25 of 50 FPS

Docenten Paul van der Donk en Marien de Bakker van de HAS Hogeschool laten jou zien hoe je data als basisinformatie inzet voor participatie. Kun je eigenlijk nog wel participeren zonder data als basisinformatie? Of is die data juist belangrijk om samen tot goede keuzes te komen? Paul en Marien gaan hierover graag met jou in gesprek! 

Lees meer

Lopende tekst

Atlas van de Regio

Wie is de eigenaar van welke grond in Nederland? Hoe is gezondheid verdeeld over ons land? Waar staan ecologische systemen het meest onder druk? Deze informatie is zichtbaar in de vernieuwde Atlas van de Regio. Deze atlas is door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL Planbureau voor de Leefomgeving) ontwikkeld om beleidsmakers van het Rijk, provincies en gemeenten te ondersteunen bij het onderzoek naar ruimte, milieu en leefomgeving. Bijvoorbeeld bij gebiedsgerichte studies en de ontwikkeling van omgevingsvisies. 

Op 28 juni 2022 presenteert Kersten Nabielek (PBL, projectleider van de Atlas van de Regio) de atlas en voorbeelden hoe je de atlas toepast. De atlas actualiseerde en voegde recentelijk twintig thematische kaartlagen toe. Eén van de updates is de kaart van het grondeigendom in Nederland. Die kaart biedt relevante informatie over economische verhoudingen bij debat over gebruik van schaarse grond, bijvoorbeeld voor extra woningbouw. Daarnaast zijn onder meer nieuwe kaarten toegevoegd over gezondheid, gemiddeld inkomen, woon-werkverkeer, klimaatbuffers, het watersysteem en de druk op het ecologische systeem. Met deze informatie kunnen beleidsmakers, onderzoekers en ontwerpers gebiedsgerichte plannen nu nog beter op samenhang onderzoeken en toetsen. 

Meer informatie volgt!

Lopende tekst

Voedselbos

Ben je benieuwd of jij ook een voedselbos aan kan leggen? Of ben jij benieuwd wat een voedselbos jou of jouw gemeente oplevert? Tijdens deze workshop kom je erachter! Een voedselbos is een ingewikkeld systeem met verschillende planten lagen die samen werken. Er zijn grote voedselbossen die machinaal geoogst worden, maar het is ook mogelijk om in je achtertuin een voedselbosje aan te leggen. Tijdens de workshop hoor je van Atlas collega Liesbet een mooi voorbeeld over de aanleg van een voedselbos. Daarbij leer je ook meer over nuttige en eetbare planten,  welke soorten planten goed samen gaan en hoe robuust een voedsel bos kan zijn. Wat levert het je op? Met een voedselbos werk je samen met de natuur om voedsel te produceren.

Meer informatie volgt!

Eerdere edities

Heb je in 2021 een workshop gemist en ben je benieuwd naar de workshop? Op deze pagina zie je welke workshops in 2021 zijn geweest en kun je de presentaties en verslagen van de workshops lezen.