Voedselbos

Op dinsdag 27 september van 16.00 – 17.00 uur organiseert de Atlas Leefomgeving de online workshop ‘Een voedselbos iets voor jou? Ben jij benieuwd wat een voedselbos jou of jouw gemeente oplevert? Voedselbosontwerper Evelyn Derksen vertelt jou alles over het aanleggen van een voedselbos.

Een voedselbos is een ingewikkeld systeem met een hoofdrol voor bomen, heesters en vaste planten. Voedselbossen kennen vele maten, schalen en verschijningsvormen. En spelen inmiddels een bescheiden rol in de landbouwtransitie en kleuren de kaart groen met hectares kleine initiatieven. Er zijn grote voedselbossen die machinaal geoogst worden, maar het is ook mogelijk om in je achtertuin een voedselbosje aan te leggen.

Ben je benieuwd naar hoe je voedselbossen aanlegt? En wat jij of jouw gemeente heeft aan deze snel uitdijende trend? Tijdens deze workshop kom je erachter!

Wat leer jij?

Tijdens deze workshop vertelt voedselbosontwerper Evelyn Derksen over het aanleggen van een voedselbos. Waarom zijn er zoveel mensen enthousiast over? Hoe kunnen voedselbossen bijdragen aan de bodemkwaliteit en biodiversiteit en de gevolgen van klimaatverandering zoals wateroverlast verminderen?

Voor wie?

Voor beleidsmedewerkers, professionals en iedereen die interesse heeft in voedselbossen.

Waar en wanneer?

Op dinsdag 27 september 2022 van 16.00 – 17.00 uur, online vanuit je eigen werkplek via Microsoft Teams. Inloop is vanaf 15.45 uur.

Doe jij mee?

Meld je aan via de knop hieronder. Je ontvangt ongeveer een week van te voren de Teams-link.

Meld je aan voor de workshop!

 

Evelyn Derksen
Evelyn Derksen is voedselbosontwerper van voedselbossen met een grote diversiteit aan eetbare soorten. Het accent ligt altijd op beplanting en de betekenis daarvan binnen de kringloopsystemen waarmee de natuur zelfstandig functioneert. Evelyn werkt voor de stichting Voedselbosbouw aan tal van projecten. Luister de podcast van Evelyn.

Contact

Heb je vragen of wil je ook een workshop organiseren?
Stuur dan een mail naar bob.smit@rws.nl

Workshopreeks

De workshop ‘Een voedselbos iets voor jou?’ is de derde van de nieuwe reeks online workshops van 2022 die door het Atlas-team worden georganiseerd. De workshops zijn onderdeel van de jaarlijkse Atlas Werkconferentie die op 21 april j.l. online plaatsvond.Bekijk de andere workshops!