Duurzame doeners

Op dinsdag 28 september organiseert de Atlas Leefomgeving de eerste online workshop van een reeks maandelijkse workshops. In de workshop ‘Samenwerken aan een gelukkige leefomgeving: geef duurzame doeners een boost!’ gaan Liesbeth Paardekooper en Marion van Amelrooij van Geluksplekken.nl met jou in een interactieve workshop onderzoeken hoe je van bedrijven en bewoners ‘duurzame doeners’ kunt maken.

Duurzame doeners zijn mensen die hun leefomgeving verbeteren, vaak onopvallend en al jarenlang. Dat doen ze vanuit een persoonlijke overtuiging en gedrevenheid. Daarbij vormen ze een inspirerend voorbeeld waar anderen op kunnen aanhaken en van kunnen leren. Met deze workshop gaan we kijken hoe wij deze doeners een podium kunnen geven. Zo krijgen hun goede initiatieven een vliegwieleffect.

Wat ga jij doen?

Liesbeth en Marion van Geluksplekken.nl gaan met jou onderzoeken hoe je duurzame doeners kan laten roetjsen in plaats van af te remmen. Dit doen zij aan de hand van een casus uit de praktijk. Hiervoor maken zij gebruik van een casus uit de film van duurzame doeners die zij zelf maakten. En uit hun boek Gelukkig Utrecht - Op pad met duurzame doeners. Ben jij na deze workshop enthousiast en geïnspireerd? En wil je dit boek op je gemak lezen? Dat kan! Na de workshop kan je je aanmelden voor het boek en ontvang je het gratis thuis! Ook ontvang je na afloop een link naar hun nieuwe film over duurzame doeners in Nederland.

Voor wie?

Deze workshop is voor beleidsmakers, gebiedsmanagers, communicatiemedewerkers, duurzaamheidsadviseurs, medewerkers uit het sociaal domein én duurzame doeners. Die de kracht van dit soort lokale initiatieven willen leren benutten en ondersteunen.

Waar en wanneer?

Op dinsdag 28 september van 16.00 uur tot 17.00 uur online, vanuit je eigen werkplek via Teams.

Doe jij mee?

Meld je aan via de knop hieronder. Je ontvangt ongeveer een week van te voren de Teams-link.

Meld je aan voor de workshop!

Workshopreeks

De workshop ‘Samenwerken aan een gelukkige leefomgeving: geef duurzame doeners een boost!’ is de eerste in een reeks van 7 workshops die maandelijks door het Atlas-team worden georganiseerd. De workshops zijn onderdeel van de jaarlijkse Atlas Werkconferentie die op 18 mei j.l. online plaatsvond. 

Bekijk alle workshops!