Lubeckplein

Op dinsdag 30 november organiseert de Atlas Leefomgeving de derde workshop van een reeks maandelijkse online workshops. Barbara van Gulick van de Gids Gezonde Leefomgeving en Anne-Marie Mosterman-Ekkelenkamp van de gemeente Zwolle gaan met jou onderzoeken hoe je een gezonde leefomgeving kunt ontwikkelen samen met bewoners. Met het Lübeckplein in Zwolle als voorbeeld. Hoe maak je van een anoniem plein dat nauwelijks wordt gebruikt samen met bewoners een levendige plek waar iedereen graag wilt zijn?

Het Lübeckplein in Zwolle bij het station was best een saaie plek. Veel steen, weinig groen en veel dode hoeken. Dat kan anders, dacht de gemeente Zwolle. Groener en leuker. Maar dan wel met de mensen die er wonen. Zo werd het Lübeckplein samen met bewoners omgetoverd tot een levendige plek waar je kan sporten én zelfs tomaten kan plukken!

Wat ga jij doen?

Tijdens deze workshop vertellen Barbara en Anne-Marie hoe je bewoners kunt betrekken bij het ontwikkelen van een klimaatvriendelijke en gezonde buurt. Hoe creëer je eigenaarschap en betrokkenheid? Hoe pas je dat toe en werk je dat uit in de praktijk? Welke instrumenten kun je gebruiken en waar vind je de juiste informatie? Een stedenbouwkundige blik is noodzakelijk, maar welke waarden zijn nog meer nodig? En welke competenties heb je nodig binnen een ontwikkel/projectteam? Laat je inspireren door de aanpak van Zwolle en ga naar huis met nieuwe inzichten die je ook in je eigen werkveld kunt toepassen!                                                    

Neem alvast een kijkje op de website van de Gids Gezonde Leefomgeving. Daar vind je inspirerende voorbeelden, tips en tools voor iedereen die aan de slag wil met het gezonder inrichten van de leefomgeving.

Voor wie?

Gemeentelijke en provinciale beleidsmedewerkers, projectontwikkelaars, projectleiders en ruimtelijke ontwerpers.

Waar en wanneer?

Op dinsdag 30 november van 16.00 uur tot 17.00 uur online vanuit je eigen werkplek via Microsoft Teams. Inloop is vanaf 15.45 uur.

Doe jij mee?

Meld je aan via de knop hieronder. De link naar de workshop ontvang je een week voor aanvang.

Meld je aan voor de workshop!

De workshop ‘Gids Gezonde Leefomgeving: van een anoniem plein een levendige plein maken, hoe doe je dat?' is de derde in een reeks van 7 workshops die het Atlas-team maandelijks organiseert. De workshops zijn onderdeel van de jaarlijkse Atlas Werkconferentie die op 18 mei j.l. online plaatsvond. 

Bekijk alle workshops!