Op de kaart zie je welke gebouwen in Nederland platte daken hebben. Grotendeels platte daken kleuren donkerblauw en gedeeltelijk platte daken lichtblauw. De schuine daken zijn met de kleur rood aangegeven. Daken waar geen gegevens over bekend zijn, kleuren zwart. Je moet inzoomen op de kaart om de daken in een bepaald gebied te kunnen bekijken.

Platte daken bieden veel mogelijkheden om te verduurzamen

Platte daken hebben een ideale dakvorm om er een groendak op te leggen. Op de Platte daken-kaart kun je zien waar in jouw buurt én in de rest van Nederland groene kansen liggen. Ook zijn platte daken vaak geschikt voor zonnepanelen. Zo geeft de Platte daken-kaart ook een beeld waar mogelijk kansen voor schone energie liggen.    

Wie maakte de Platte daken-kaart?

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu ( RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu)) maakte deze kaart. Het Actuele Hoogtebestand Nederland (AHN) en de Basisregistratie Adressen en Gebouwn (BAG) zijn gebruikt om een inschatting te maken van hoe plat een dak is. Soms is een dak volgens deze schatting niet plat terwijl het dak wel plat is. Dit kan komen omdat er bijvoorbeeld een schoorsteen op het dak staat.

Nieuwe versie verwacht

Onbekend

Wil je de gegevens van de Platte daken-kaart gebruiken?

Bezoek het Nationaal Georegister voor meer informatie over deze kaart. In deze excel-file vind je een overzicht van het oppervlak plat dak per gemeente.Heb je andere vragen? Mail onze helpdesk.

Deze tekst is opgesteld door Atlas Leefomgeving en voor het laatst bewerkt op 15-01-2024.