Ervaar het erfgoed

Media trefwoorden

Wie het verleden kent, kan het heden beter begrijpen. Cultuurlandschappen, monumenten, archeologische vondsten, collecties en tradities vertellen het verhaal van Nederland en vertellen ons iets over wie wij zijn. Erfgoed kan worden gebruikt om het verleden tastbaar, leefbaar en inzichtelijk te maken.

Ontdek ons erfgoed met de Atlas!

Op de Atlas kun je mooie kaartcombinaties maken. Wil jij gezond bewegen en ontspannen én tegelijkertijd cultuur opsnuiven? Maak dan een mooie fietsroute langs rijksmonumenten. Of ontdek al wandelend ons werelderfgoed. Zoek je rust? Die vind je bij buitenplaatsen.  

Maak een mooie fietstocht langs rijksmonumenten

Combineer onze kaart met rijksmonumenten met de kaart Landelijke fietsroutes en zoek een mooie fietsroute langs onze rijksmonumenten uit.

Kaart rijksmonumenten en Landelijke fietsroutes

Kaart van Rijksmonumenten en fietsroutes

Verenig cultuur met natuur

Kaart van Erfgoed en wandelroutes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verenig cultuur met natuur en maak een mooie wandeling door de Stelling van Amsterdam. Combineer de Werelderfgoed-kaart met de kaart Landelijke wandelroutes en ga op pad.

Kaart wandelroutes en werelderfgoed

Zoek de rust op

Weg van het massatoerisme en toch ons erfgoed ontdekken? Dat kan! Ontdek welke buitenplaatsen in stiltegebieden liggen, zoals bijvoorbeeld in Boswachterij Leersum, één van de 14 stiltegebieden die ons land telt. Combineer de kaart Buitenplaatsen met de kaart Stiltegebieden en ga op pad.

Kaart buitenplaatsen en stiltegebieden

Kaart van Buitenplaatsen en stiltegebieden

 

 

 

Meer lezen over natuur of stiltegebieden

Meer lezen over natuur in Nederland? Kijk dan hier.
Wil je weten waar het echt stil in Nederland? Lees dan hier verder.